Ολυμπιακός: Βίοι αντίθετοι και στις Εθνικές για Σισέ - Κούντε

O Παπέ Σισέ μπήκε στο 14’ στο ματς της Σενεγάλης στην Αίγυπτο και ο Πιερ Κούντε δεν αγωνίστηκε λεπτό στο παιχνίδι του Καμερούν με την Αλγερία για τα μπαράζ του Μουντιάλ.

Ολυμπιακός: Βίοι αντίθετοι και στις Εθνικές για Σισέ - Κούντε

Τον δρόμο που έχουν χαράξει στον Ολυμπιακό φαίνεται πως ακολουθούν και στις Εθνικές τους ομάδες οι Παπέ Σισέ και Πιερ Κούντε.

Το βράδυ της Παρασκευής (25/3) διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες μπαράζ στη ζώνη της Αφρικής για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η Σενεγάλη αγωνιζόταν στο Κάιρο με την Αίγυπτο και ηττήθηκε με 0-1. Το Καμερούν φιλοξένησε την Αλγερία και γνώρισε επίσης την ήττα με 0-1.

Ο Παπέ Σισέ μπήκε στο 14’ για λογαριασμό της Σενεγάλης, καθώς τραυματίστηκε ο Αμπντού Ντιαλό. Μάλιστα ο στόπερ του Ολυμπιακού ήταν εκ των κορυφαίων και όλα δείχνουν ότι θα παίξει βασικός στη ρεβάνς που θα γίνει την Τρίτη (29/3).

Ο δε Πιερ Κούντε από την πλευρά του ήταν... μία από τα ίδια. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή και στον Ολυμπιακό, ισχύει και στο Καμερούν.

Προφανώς η μοναδική συμμετοχή που έχει μέσα στο 2022 με τη φανέλα των Πειραιωτών στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, του έχει κοστίσει ακόμα και την παρουσία στην Εθνική του ομάδα.

Ο Κούντε δεν αγωνίστηκε λεπτό κόντρα στην Αλγερία, γιατί προφανώς δεν βρισκόταν στον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό για να ανταποκριθεί σε ένα ματς που παίζεται μία ολόκληρη πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Ακόμα και για τη ρεβάνς που θα γίνει στην Αλγερία, πάλι μοιάζει απίθανο να βρεθεί στο αρχικό σχήμα και φυσικά αποτελεί ερωτηματικό αν θα βοηθήσει έστω ως αλλαγή ερχόμενος από τον πάγκο.

Ξεκάθαρα ο Κούντε πληρώνει τον «παροπλισμό» του στον Ολυμπιακό. Και σε αυτό φυσικά ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ίδιος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει τον Μαρτίνς να του δώσει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής.