ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Η ΓΓΑ για τον στοιχηματισμό

Πήρε θέση η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την καταγγελία σχετικά με ύποπτο στοιχηματισμό για κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναιτωλικού, στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Η ΓΓΑ για τον στοιχηματισμό

Στην επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ως ύποπτο προς χειραγώγηση διαβιβάστηκε φάκελος που αφορά το παιχνίδι ΟΦΗ-Παναιτωλικός (2-4) που διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανέφερε:

«Σχετικά με τον αγώνα της 22/01/2022 ΟΦΗ – Παναιτωλικός της SL1, από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) γνωστοποιούνται τα εξής:

Η σχετική καταγγελία, στην πλατφόρμα αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, σχετικά με αντικανονικό στοιχηματισμό για κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναιτωλικού, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/02/2022 και αμέσως ανατέθηκε η διερεύνησή της σε κλιμάκιο αξιολόγησης.

Την Παρασκευή 25/02/2022 ζητήθηκαν τα στοιχηματικά δεδομένα για τον συγκεκριμένο αγώνα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Τη Δευτέρα 28/02/2022 ελήφθησαν τα στοιχεία από την ΕΕΕΠ.

Την Τετάρτη 02/03/2022 ετοιμάστηκε από το κλιμάκιο αξιολόγησης το Πόρισμα, με χαρακτηρισμό για «προτεραιότητα άμεσης διερεύνησης».

Όπως προβλέπει ο Κανονισμός Αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, το Πόρισμα διαβιβάστηκε την Πέμπτη 03/03/2022 για πειθαρχική διερεύνηση στην ΕΠΟ (Integrity Officer).

Την ίδια ημέρα απεστάλη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα για ποινική διερεύνηση.

Έκτοτε, οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται από τους αρμόδιους φορείς».