Μπράμπετς: «Ανυπομονούμε για την πρόκριση στην Ευρώπη»

Ο αμυντικός του Άρη, Γιακούμπ Μπράμπετς μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας του να βγει στην Ευρώπη. Τι είπε για τον Βατσλίκ και το πρωτάθλημα.

Μπράμπετς: «Ανυπομονούμε για την πρόκριση στην Ευρώπη»

Ο διεθνής Τσέχος του Άρη Γιακούμπ Μπράμπετς μίλησε στους συμπατριώτες του.

«Αυτό είναι κάτι που το λέμε. Δουλέψαμε αρκετά, υπήρχε πρόβλημα με τους έξι βαθμούς που αφαιρέθηκαν την περασμένη σεζόν, που ευτυχώς μας επέστρεψαν. Τώρα ανυπομονούμε για την πρόκριση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα αυτό το καλοκαίρι. Παλεύουμε για την τρίτη θέση με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά ίσως επηρεάσει και την τέταρτη ομάδα του πρωταθλήματος μετά το Κύπελλο Ελλάδας. Αν, για παράδειγμα, το κερδίσει ο «Vacloš» (Τόμας Βάλτσικ) και ο Ολυμπιακός», είπε ο Μπράμπετς.

Για το ότι ξεκινάει σταθερά στη βασική ενδεκάδα:

«Χαίρομαι που ξεκινάω βασικός. Η σύνθεσή μας είναι σταθεροποιημένη, αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη. Θα δούμε πώς θα καταλήξουμε στο πρωτάθλημα, αν καταφέρουμε πραγματικά να φτάσουμε στο κύπελλο Ευρώπης».

Για το ότι δεν έχει πάρει κίτρινες κάρτες και για το μοναδικό του γκολ με τον Άρη:

«Υποθέτω ότι ισχύει ο κανόνας που μου δίδαξε ο κύριος Hřebík στα δεκαοκτώ. Ότι αν πρέπει να κάνω φάουλ, τότε είμαι σε κακή θέση. Πιθανότατα να είχα μερικές κάρτες από φάουλ κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά δεν τις πήρα από τους διαιτητές εκείνη τη στιγμή και είμαι χαρούμενος που δεν έχασα έναν αγώνα λόγω των καρτών. Αν και πηγαίνω στις στημένες φάσεις, δεν έχει βρεθεί η ευκαιρία. Ακόμη περιμένω, κάποιο ανοιξιάτικο γκολ, ίσως έρθει σύντομα».

Για το πώς αντιμετωπίζει τους επιθετικούς;

«Υπάρχουν ποιοτικοί επιθετικοί στους ελληνικούς συλλόγους και ακόμη και οι πιο αδύναμοι έχουν τα χρήματα να τους αγοράσουν. Αλλά δεν θυμάμαι να με δυσκόλεψε κάποιος. Για μένα ως αμυντικός, είναι μεγάλη εμπειρία το ότι μπορώ να ανταγωνίζομαι σταθερά αυτούς τους επιθετικούς παίκτες. Μου αρέσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα! Είναι μια πρόκληση να πετύχεις».

Για το αν κρατά επαφή με τον Βατσλίκ:

«Τη Δευτέρα βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, γιατί πέταξε με διαφορετική πτήση για Πράγα από εμένα. Πάντα ήμασταν σε επαφή, αλλά τώρα είναι ακόμα πιο έντονο. Βρεθήκαμε τρεις φορές αυτή τη σεζόν και στο γήπεδο μας περιμένει άλλος ένας αγώνας στα πλέι οφ».

Για την αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό:

«Δυστυχώς, πρέπει να ομολογήσω ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιη, δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Δεν τα καταφέραμε αρκετά στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, πρέπει να συνεχίσουμε. Θα πρέπει να καλύψουμε αυτούς τους χαμένους βαθμούς σε εκτός έδρας ματς για να παλέψουμε για την έξοδο στην Ευρώπη κύπελλα μέχρι το τέλος».

Για το ότι ούτε ένας Έλληνας δεν ήταν στην ενδεκάδα του Άρη απέναντι στον Παναθηναϊκό, μόνο ένας αναπληρωματικός τερματοφύλακας κάθισε στον πάγκο…

«Υπάρχουν λίγοι Έλληνες παίκτες στην ομάδα, ούτε έχουν πολλές ευκαιρίες στην ενδεκάδα του Άρη».

Για την παρουσία του στην Εθνική:

«Δεν έχω άγχος γι’ αυτό, έχω ήδη παίξει. Αισθάνομαι όμως υπεύθυνος σε κάθε κάλεσμα στην εθνική ομάδα. Στόχος του κάθε παίκτη είναι να εκπροσωπήσει τη χώρα του, κάτι που φυσικά φέρει και ευθύνη ειδικά σε ένα τέτοιο ματς, που μας περιμένει την Πέμπτη. Ανυπομονώ, θα δούμε αν θα παίξω ή όχι. Το πιο σημαντικό θα είναι να προχωρήσουμε μπροστά».