ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Επιστρέφουν οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ, με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ

Στη 1 τα ξημερώματα έγινε γνωστή η απόφαση της έφεσης που είχε κάνει ο ΠΑΟΚ. Το -3 εξαφανίστηκε το ματς με την ΑΕΚ θα γίνει με κόσμο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Επιστρέφουν οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ, με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ

Από τις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή Εφέσεων και τελικά έκανε γνωστή την απόφαση της στη 1 τα ξημερώματα. Μία απόφαση που δικαιώνει τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα στους Θεσσαλονικείς επιστρέφουν οι τρεις βαθμοί που τους αφαιρέθηκαν για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία. Έπεσε επίσης η ποινή των κεκλεισμένων που είχε επιβληθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ το ματς στο οποίο δεν έγινε ποτέ σέντρα κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού με 0-3.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η επιτροπή Εφέσεων άλλαξε σχεδόν κατά το ήμισυ την πρωτόδικη απόφαση. Για να είμαστε πιο σωστοί βρήκε μία σολομώντεια λύση. Το ματς που δεν ξεκίνησε το κερδίζει ο Ολυμπιακός με 0-3 κάτι που σημαίνει ότι για να συμβεί αυτό δέχονται την υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Από 'κει και πέρα το -3 έπεσε, ενώ έσβησε και το κεκλεισμένων των θυρών. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα υποδεχτεί τη Κυριακή στις 19:30 την ΑΕΚ με τον κόσμο στο πλευρό του.

Τιμωρία με το πρώτο σκέλος του άρθρου 15

Το θέμα είναι πως προέκυψε η συγκεκριμένη απόφαση, αφού είτε σβήνει όλη η ποινή, είτε μένει ως έχει η πρωτόδικη. Η Επιτροπή εφέσεων πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, λοιπόν, διότι θεωρεί πως δεν έγινε διακοπή του αγώνα, αλλά μη έναρξη του ματς και ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με το πρώτο σκέλος του άρθρου 15, παράγραφος 3ε του πειθαρχικού κώδικα. Το συγκεκριμένο σημείο αναφέρει: «Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000)».

Στη συνέχεια προσπερνάει τη συνέχεια της παραγράφου για την οποία τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ πρωτόδικα και τονίζει: «Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

H ανακοίνωση της απόφασης

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.