Ολυμπιακός: Ζημιωμένος εις διπλούν αγωνιστικά με την αναβολή του ματς της Τούμπας

Η λογική λέει ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ για την αναβολή της αναμέτρησης της Τούμπας με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Πώς επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη οι Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Ζημιωμένος εις διπλούν αγωνιστικά με την αναβολή του ματς της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει την αναβολή της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό λόγω της παρουσίας του στα προημιτελικά του Europa Conference League. Ο ΚΑΠ προβλέπει την αναβολή άλλωστε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η λογική λέει ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ και κατά συνέπεια η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που αναμενόταν να γίνει στις 10 Απριλίου, πάει για αργότερα. Πότε θα διεξαχθεί; Άγνωστο αυτή τη στιγμή να απαντηθεί... Την Πέμπτη (24/3) το Δ.Σ. της Super League θα συνεδριάσει και εκεί θα γίνουν γνωστές οι ημερομηνίες των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός από αυτή την ιστορία θα βγει ζημιωμένος αγωνιστικά. Πρώτον, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τελειώσει η σεζόν λίγο αργότερα από τις 21 Μαϊου που είναι ο τελικός Κυπέλλου και κατ’ επέκταση, αυτό θα σημαίνει λιγότερες μέρες ξεκούρασης για τους παίκτες.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να στριμωχτεί σε τέτοιο βαθμό το πρόγραμμα και να φτάσουν στο σημείο να παίξουν πέντε ματς σε 13 μέρες! Για παράδειγμα Τρίτη - Παρασκευή - Δευτέρα - Πέμπτη - Κυριακή. Οπότε, μιλάμε για εξουθένωση των ποδοσφαιριστών.

Επίσης, υπάρχει και άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό (εκτός κι αν αναβληθεί όλη η 4η αγωνιστική των πλέι οφ). Οι Πειραιώτες έπαιξαν την Κυριακή (20/3) με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Υπάρχει η διακοπή τώρα των Εθνικών ομάδα, άρα μία 15νθήμερη αποχή από τα επίσημα ματς.

Μετά από δύο εβδομάδες λοιπόν, στις 3 Απριλίου, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες θα έχουν πάλι αγωνιστική απραξία 15 ημερών, καθώς στις 10 Απριλίου δεν θα γίνει το ματς της Τούμπας. Το αμέσως επόμενο παιχνίδι θα είναι στις 17 Απριλίου στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε δηλαδή μόλις για ένα ματς σε σχεδόν ένα μήνα, αυτό με την ΑΕΚ.

Από εκεί δηλαδή που ο Ολυμπιακός είχε συνηθίσει να παίζει τρία ματς την εβδομάδα, τώρα κινδυνεύει να παίξει ένα παιχνίδι σε έναν μήνα, όπερ σημαίνει ό,τι χειρότερο ως προς τον αγωνιστικό ρυθμό.