Κανονικός Ολυμπιακός μέχρι το τέλος

Η μείωση της απόστασης από τον ΠΑΟΚ στο ακόμη ασφαλές +10 μπορεί να φέρει για τον Ολυμπιακό ένα διαφορετικό φινάλε στη σεζόν και κυρίως την αποφασιστικότητα για το νταμπλ. 

Κανονικός Ολυμπιακός μέχρι το τέλος

Στα Γιάννινα ο Ολυμπιακός παρουσίασε τα συμπτώματα μιας ολόκληρης χρονιάς και κυρίως δεν έμαθε από τα δύο πρόσφατα παιχνίδια του με τον Άρη, όταν προηγήθηκε πάλι και τη μία φορά έχασε, ενώ τη δεύτερη νίκησε με πέναλτι στο τέλος. Δεν είναι λίγο να έχει προηγηθεί σε τρία σερί παιχνίδια ο Ολυμπιακός και να ισοφαρίζεται και στα τρία.

Μεγαλύτερο λάθος θα είναι να σταθεί ο Ολυμπιακός στα παράπονα που εκφράστηκαν για την απόφαση της διαιτησίας στο γκολ του ΠΑΣ ή στις χαμένες ευκαιρίες του Αγκιμπού (διότι πριν από τη μεγάλη διπλή μαζί με τον Γκάρι στο 78' υπήρχε κι άλλη, ένα λεπτό νωρίτερα από το νεαρό Αφρικανό που ήταν μέσα στις φάσεις αλλά δεν είχε τόλμη στην ολοκλήρωσή τους). Η εμφάνιση της ομάδας γενικά δεν ήταν καλή, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ότι για τον φετινό Ολυμπιακό δεν αρκεί το να ανοίξει το σκορ και αντιμετωπίζει προβλήματα όταν πάει να «σβήσει» ένα παιχνίδι αντί να επιδιώκει να το «καθαρίσει». Κι ήταν ξεκάθαρο ότι μετά το δοκάρι του Λαλά στο 12' ή το γκολ του Ελ Αραμπί στο 45', ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει ξανά επιθετικά μόνον όταν ισοφαρίστηκε.

Στις οκτώ εναπομείνασες αγωνιστικές και με την επιστροφή των διεθνών χωρίς προβλήματα το πιο πιθανό είναι ότι θα δούμε έναν άλλο Ολυμπιακό. Όχι φυσικά πολύ πιο θεαματικό, αλλά σίγουρα περισσότερο αποφασιστικό και αποτελεσματικό. Οι δέκα βαθμοί από τον ΠΑΟΚ τον διατηρούν ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, αλλά δικαιώνουν και τον Μαρτίνς που πριν από την αγωνιστική έλεγε ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί. Τώρα το λέει και το πιστεύει κι ο ίδιος λίγο περισσότερο, όσο κι αν ξέρει καλά ότι όλα εξαρτώνται από την αντίδραση της δικής του ομάδας ώστε να αυξηθεί πάλι κι όχι να μειωθεί κι άλλο το χάσμα.

Από τα επόμενα παιχνίδια, με πρώτο αυτό με την ΑΕΚ στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει ξανά αποφασιστικότητα και εξυπνάδα στο παιχνίδι του. Κι όχι εφησυχασμό ή «επαγγελματισμό» για τις νίκες, κάτι που αποδεικνύεται ότι δεν αρκεί. Έχει μπροστά του και τέσσερα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κι εκεί μπορεί να κλείσει τη χρονιά έτσι όπως πρέπει. Με αποτελέσματα υπέρ του, πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και νταμπλ. Αυτό οφείλει να κάνει, να κερδίσει τίτλους και εντυπώσεις. Ασφαλώς και μπορεί...