Ιωνικός: Πρώτη φορά τρία γκολ σε ένα ημίχρονο μετά το 1997!

Το να πετυχαίνει τρία γκολ εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο δεν αποτελεί και συνήθεια για τον Ιωνικό.

Ιωνικός: Πρώτη φορά τρία γκολ σε ένα ημίχρονο μετά το 1997!

Τα Playouts ξεκίνησαν με ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι. Ο Ιωνικός επικράτησε με 3-2 στο Ηράκλειο του ΟΦΗ, αιφνιδιάζοντας στο πρώτο ημίχρονο, όπου μάλιστα προηγήθηκε 3-0, για να κλείσει αυτό με 3-1.

Το να πετυχαίνει τρία γκολ εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο δεν αποτελεί και συνήθεια για τον Ιωνικό. Είναι μάλλον σπάνιο, καθώς το έκανε για δεύτερη φορά στους 270 εκτός έδρας αγώνες της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία.

Η μοναδική άλλη ήταν στις 30 Νοεμβρίου 1997, όταν ο Ιωνικός νικούσε στην Καβάλα με 3-2, αφού είχε προηγηθεί με το σκορ αυτό στο ημίχρονο (36' κεφαλιά Σιπνιέφσκι, 45' σουτ Μάλλιος - 7' σουτ Καλύκας, 9' σουτ Μπρούστερ, 34' σουτ Μπρούστερ).

Περισσότερα γκολ από όσα είχε βάλει σε 13 ημίχρονα!

Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι ο Ιωνικός πέτυχε τρία γκολ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ενώ και στα 13 πρώτα ημίχρονα της κανονικής περιόδου είχε πετύχει όλα κι όλα δύο γκολ!

Ένα στον Παναθηναϊκό στις 16 Οκτωβρίου και ένα στον Ατρόμητο στις 23 Οκτωβρίου. Από τότε μάλιστα σε εννέα διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια αγνοούσε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ στο 11' του αγώνα στο Ηράκλειο, που είναι βέβαια και το γρηγορότερο εκτός έδρας γκολ του στη μεγάλη κατηγορία, από τον Σεπτέμβριο του 2005! Τότε είχε σκοράρει σε ένα παιχνίδι στη Λιβαδειά στο 7ο λεπτό με αυτογκόλ του αείμνηστου Παύλου Δήμου.

Προ Euro 2004 η προηγούμενη νίκη επί του ΟΦΗ!

Ο Ιωνικός με τη νίκη στο Ηράκλειο έσπασε και την αρνητική παράδοση, που τον ήθελε να μη νικά τον ΟΦΗ για 14 επίσημα παιχνίδια, τα οκτώ από αυτά για τη μεγάλη κατηγορία.

Η προηγούμενη νίκη του ήταν σχεδόν 18 χρόνια πριν, στις 22 Μαΐου 2004, ΟΦΗ - Ιωνικός 1-2 (58' σουτ Κουτσουρές - 17' σουτ Φρούσος, 55' σουτ Φρούσος). Πριν δηλαδή ζήσουμε το θρίαμβο του Ευρωπαϊκού τίτλου στην Πορτογαλία.

Το 200ο εκτός έδρας ο Μύγας!

Το δεύτερο γκολ του Ιωνικού στο Ηράκλειο το πέτυχε ο Γιώργος Μύγας. Ήταν το πρώτο γκολ του αμυντικού από την Αμφιλοχία στην καριέρα του στη Super League, αλλά έμελλε να είναι το 200ο που πετυχαίνουν οι φιλοξενούμενες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

Πηγή: www.slgr.gr