Ολυμπιακός: Είναι και θέμα νοοτροπίας, αλλά όχι σύμπτωση

Σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και μόνο σε ένα την γλίτωσε με πέναλτι στο 85'.

Ολυμπιακός: Είναι και θέμα νοοτροπίας, αλλά όχι σύμπτωση

Εδώ που έχουμε φτάσει δεν θα πρέπει να έχουμε την απαίτηση από τον Ολυμπιακό να αλλάξει την εικόνα του. Η σεζόν έχει μπει στην τελική ευθεία και δεν γίνεται να μεταμορφωθεί μία ομάδα που έχει στην πλάτη της αρκετούς μήνες ποδοσφαίρου. Υπάρχει και η κόπωση και είναι κατανοητό απ' όλους.

Αυτή τη σεζόν ο κόσμος δεν θα την θυμάται για το ωραίο ποδόσφαιρο που είδε από την ομάδα του, αλλά για το 47ο πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα δεν μπορεί να το χάσει ο Ολυμπιακός παρά μόνο να παίρνει παράταση η φιέστα. Δεν μπορεί γιατί οι αντίπαλοι του δεν έδειξαν ικανοί να του το πάρουν.

Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά, το θέμα από εδώ και στο εξής έχει να κάνει και με τη νοοτροπία ποδοσφαιριστών και ομάδας. Ο Μαρτίνς μπορεί να μην είδε ευκαιρίες από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά για τον Ολυμπιακό και πάλι ήταν καθοριστικός ο Βατσλίκ και αυτό κάτι σημαίνει.

Εκείνο που προβληματίζει, όμως, είναι η διαχείριση που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του όταν προηγούνται. Πλέον σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 13' με τον Ελ Αραμπί στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Στο 52' ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε το 1-1 και στο 79' ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το 2-1 για τον Άρη.

Στο πρώτο ματς για τα play offs ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Άρη και στο 45+1 προηγήθηκε με τον Σισέ. Στο 61' ο Εντιαγέ έκανε το 1-1 και οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με πέναλτι του Ελ Αραμπί. Και στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 45+1 με τον Ελ Αραμπί και δέχτηκε την ισοφάριση στο 70' από τον Περέα. Τρία σερί ματς, δηλαδή ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και ο αντίπαλος τον ισοφάρισε.

Είναι και θέμα νοοτροπίας για τους ποδοσφαιριστές που πιστεύουν ότι τα ματς τελείωσαν όταν πήραν κεφάλι στο σκορ. Τυχαίο δεν μπορεί να είναι σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια να έχει συμβεί το ίδιο και το μεγάλο στοίχημα για τον Μαρτίνς θα είναι μετά τη διακοπή να μπορέσει να έχει την ομάδα του στην... τσίτα.