Μεταξάς: «Δικαίωση η επιστροφή των βαθμών»

Για δικαίωση έκανε λόγο ο Ηρακλής Μεταξάς αναφερόμενος στην απόφαση να επιστραφούν οι πέντε βαθμοί στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεταξάς: «Δικαίωση η επιστροφή των βαθμών»

Για την απόφαση να επιστραφούν οι πέντε βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα και πώς αυτή επηρέασε την ομάδα μίλησε ο Ηρακλής Μεταξάς στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεταξά:

Για το αν θεωρεί ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη με την επιστροφή των βαθμών και αν αυτό ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των παικτών του:

«Δικαίωση ναι, αλλά για να ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση δεν θα το έλεγα, γιατί θα σήμαινε ότι πριν δεν είχαμε. Αντιθέτως εμείς δείξαμε σε όλα τα ματς αυτοπεποίθηση. Και ας θυμηθούμε και πριν το ματς με τη Λαμία που μάθαμε για -5 βαθμούς. Αλλά μπήκαμε στο ματς και το κερδίσαμε. Δεν χρειάστηκε κάτι η ομάδα για να έχει αυτοπεποίθηση».

Για το αν έμεινε πίκρα από τον τρόπο που χάθηκε το θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρας της Τούμπας (ήττα 1-0 από τον ΠΑΟΚ):

«Είναι δύσκολο να βλέπεις το παιχνίδι από την τηλεόραση. Περπατούσα πάνω-κάτω, φώναζα, ζητώ συγνώμη από την πολυκατοικία, γιατί εκείνη τη μέρα ήμουν σπίτι. Πίκρα μένει πάντα όταν χάνεις. Να πω ότι οι πιο εύκολες ήττες είναι αυτές που χάνεις με 4 ή 5-0 και από το πρώτο λεπτό λες δεν είχα ελπίδα. Η ήττα στο τελευταίο λεπτό πονάει. Στην προετοιμασία αυτού του αγώνα είχα ένα μικρό παράπονο από την ομάδα, γιατί όταν μάθαμε ότι μπαίνουμε στα πλέι οφ, εγώ ένιωσα ότι υπήρχε ένα κλίμα ότι, αφού μπήκαμε τώρα θα είναι ένα γλέντι. Δεν είναι έτσι. Είναι δουλειά. Αφού είσαι 6ος γιατί να μην είσαι 5ος; Αν είσαι 5ος, γιατί να μην προσπαθήσεις για 4ος; Μπορώ να πω ότι το ένιωσα την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και σε κάποιες δηλώσεις και συζητήσεις που άκουσα γύρω από την ομάδα, γιατί δεν είμαστε μόνο οι παίκτες, αλλά ευτυχώς την ημέρα του παιχνιδιού δεν το είδα αυτό το κλίμα.

Είμαι ευχαριστημένος από το πάθος που έδειξαν τα παιδιά. Ελπίζω τα επόμενα 9 παιχνίδια να κριθούν λιγότερο από τις αποφάσεις των διαιτητών. Το λέω πολύ προσεκτικά, γιατί καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι το έργο τους.

Όταν κάποιος τρώει κλωτσιά στην κοιλιά, πρέπει να υπάρχει ανάλογη ποινή. Όταν κάποιος με απλωμένο χέρι τραβάει τη φανέλα του Κάργα και τον ρίχνει κάτω, πρέπει να δοθεί έστω φάουλ, δεν λέω κάρτα. Όταν ο Περέα είναι πίσω από τη μεσαία γραμμή και ο αμυντικός από την άλλη μεριά και σηκώνει σημαιάκι για οφσάιντ… όλοι κάνουμε λάθη, αλλά να τα λιγοστέψουμε. Και οι διαιτητές να δοκιμάσουν να λιγοστέψουν τα δικά τους, ώστε να μην κριθεί από μία τέτοια απόφαση ένα παιχνίδι. Αν παίξουμε στα ίσια και χάσουμε άλλες 9 φορές, με πίκρα μεν, αλλά θα δώσω 9 φορές το χέρι στον αντίπαλο. Αλλά να είναι καθαρά αγωνιστικά αυτή η ήττα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έπαιξε με απουσίες και τον παράγοντα διαιτησία:

«Ελπίζω, δεν μπορώ να το πω. Δεν πέσαμε πιο χαμηλά στη βαθμολογία από την αρχή, παρά τα προβλήματα που είχαμε. Θυμίζω ότι στην αρχή ρωτούσατε για την προετοιμασία που δεν έγινε στην Πολωνία, αλλά πήγαμε Νάουσα, που μετά δεν είχαμε φιλικά κτλ. Όλα τα ξεπεράσανε τα παιδιά. Αν πούμε για τη σημερινή προπόνηση εγώ βλέπω μία βελτίωση, αλλά να τη δούμε και στο γήπεδο. Κάποια πράγματα τελευταία φορά τα είδαμε τόσο καλά και πάλι πριν τον Ολυμπιακό εδώ μέσα. Μετά δεν τα είδαμε τόσο καλά. Ελπίζω να τα ξαναδούμε τώρα όπως τα είδαμε σήμερα στην προπόνηση. Γιατί όχι να ξαναδούμε μια καλή εμφάνιση πάλι με τον Ολυμπιακό, αλλά με άλλο αποτέλεσμα αυτή τη φορά».

Για τις απουσίες με τον Ολυμπιακό:

«Ο Κόντε μπαίνει σιγά-σιγά σε ρυθμούς. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα προσέχει το πόδι του, αλλά και τα παιδιά στην προπόνηση τον προσέχουν. Ελπίζουμε να πάρει κάποια λεπτά, αλλά το αν θα είναι αυτήν την Κυριακή δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Ο Πίρσμαν δεν θα είναι μαζί μας, ο Λώλης τραυματίστηκε χθες με την Κ19, ο Ρίζος έχει ίωση, ο Γκαρντάβσκι ελπίζω να είναι καλά. Σήμερα τον προσέξαμε λίγο να ξεκουραστεί για ένα πρόβλημα στο πόδι και από αύριο ελπίζω να ξαναμπεί στην προπόνηση για να τον έχουμε την Κυριακή».

Για τον Ολυμπιακό και πως βλέπει τους «ερυθρόλευκους»:

«Εγώ καλά τον βλέπω. Το ταμπλό πάντα δείχνει στο τέλος την αλήθεια. Δίκαια είναι εκεί που είναι. Όταν για παράδειγμα βλέπω ότι έχει δύο από τους καλύτερους στόπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλους δύο στον πάγκο, είναι απίστευτο. Έχει μία εντεκάδα στο γήπεδο και άλλη μία εκτός για αλλαγές που είναι ό,τι καλύτερο στην Ελλάδα. Αλλά μπάλα παίζουμε και πάντα έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε. Δεν μπαίνουμε στο γήπεδο για την ισοπαλία, αλλά για να κερδίσουμε. Αν το καταφέρουμε καλώς, αλλιώς αν έρθει η ισοπαλία θα στεναχωρηθούμε λίγο».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΣ και αν είναι ευκαιρία να απολαύσουν παιχνίδια χωρίς πίεση:

«Αυτό με την πίεση το καταλαβαίνω. Αλλά τώρα που μπήκαμε στα πλέι οφ πιο μεγάλη πίεση από το να βλέπω το ματς από την τηλεόραση δεν ένιωσα. Την πίεση την κάνω μόνος μου, δεν περιμένω τη θέση που θα είμαι. Αν νιώσω πίεση όταν είναι να μην πέσω κατηγορία, τότε είναι αργά. Την πίεση πρέπει να την έχεις κάθε μέρα. Θυμάμαι ότι ο Καν κάποια στιγμή κέρδισε τα πάντα και έλεγε ποια είναι η πίεσή μου τώρα; Εκεί ξεκινάει το πιο μεγάλο πρόβλημα. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, όμως, πρέπει η πίεση κάθε μέρα να είναι ίδια, να μπαίνουμε πάντα για να κερδίσουμε.

Για τους φιλάθλους σίγουρα είναι πιο ευχάριστο, ελπίζω να μας υποστηρίξουν. Θα τους χρειαστούμε γι’ άλλη μια φορά. Το δείξαμε πολλές φορές ότι με τους φιλάθλους μας παίζουμε λίγο παραπάνω και λίγο καλύτερα και ελπίζω να γίνει και την Κυριακή».

Για τη στήριξη του κόσμου στον Βόλο:

«Ήταν απίστευτο. Και όταν είχαν έρθει με τη Λαμία που παίξαμε στο Πανθεσσαλικό μου είχε αρέσει. Από το πρώτο λεπτό ήταν στο πλευρό μας. Με αυτήν την ισοπαλία στον Βόλο μπήκαμε εξάδα, άσχετα με το τι θα γινόταν με τους βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί».

Για την πορεία της Κ19:

«Πάρα πολύ καλή. Λόγω προπόνησης είδα μόνο το δεύτερο ημίχρονο χθες με τον ΠΑΟΚ. Όταν μιλάμε για την Κ19 μιλάμε για όλη την υποδομή. Χθες είδα κι ένα παιδί από την Κ17 (σ.σ. εννοεί τον Νίκο Λώλη), που είναι πάρα πολύ καλός. Μας δίνει θάρρος. Χαιρόμαστε για τις νίκες και πόσο μάλλον αν πάρουμε και πρωτάθλημα, αλλά ο κύριος στόχος είναι να κάνουν το επόμενο βήμα και να έρθουν κοντά μας, χωρίς να χρειαστεί ένας ολόκληρος χρόνος για να μπουν στο επαγγελματικό κλίμα. Απ’ αυτά που βλέπω, μπορούμε του χρόνου να έχουμε 2-3 παίκτες να τους ανεβάσουμε επειδή έχουν αξία, όχι επειδή κάποιοι λένε ότι πρέπει να τους έχουμε στο ρόστερ».