Ολυμπιακός: Ο Σισέ ξεπερνά τον εαυτό του και σε συμμετοχές

Δεν είναι μόνο τα φετινά γκολ του Παπέ Σισέ που κάνουν τη διαφορά. Ο Σενεγαλέζος άσος του Ολυμπιακού έφτασε ήδη τον αριθμό των περισσότερων συμμετοχών του σε μία σεζόν! 

Ολυμπιακός: Ο Σισέ ξεπερνά τον εαυτό του και σε συμμετοχές

Οι ύμνοι για τον Παπέ Σισέ και τα γκολ του με τον Ολυμπιακό έχουν γίνει μεγάλο θέμα (όπως κάθε φορά που σκοράρει) στα ΜΜΕ της πατρίδας του, αν και βέβαια ο συγκεκριμένος παίκτης απασχολεί εδώ και καιρό κι άλλες χώρες και ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων με όσα πετυχαίνει με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στην Ελλάδα.

Διότι δεν είναι μόνο τα γκολ που βάζει ο Σισέ θέμα για να γίνεται ειδική αναφορά, όσο κι αν για έναν αμυντικό είναι πράγματι εξτρά προνόμιο να μπορεί να βάζει έξι τέρματα σε μία σεζόν και να έχει τη δυνατότητα να σκοράρει κι άλλο. Αυτά τα έξι γκολ είναι ρεκόρ περιόδου για τον Σισέ που είχε βάλει τέσσερα στην πρώτη του χρονιά! Αλλά βέβαια τα πιο σπουδαία ήταν τα ευρωπαϊκά που έχει σημειώσει στις μεγάλες προκρίσεις του Ολυμπιακού με την Μίλαν και την Άρσεναλ.

Δεν είναι μόνο η γενικότερη βελτίωση που έχει ο 26χρονος άσος σε κάθε τομέα του παιχνιδιού του. Είναι πολύ σημαντικό και ότι φέτος αγωνίζεται περισσότερο από ποτέ. Στην πρώτη του χρονιά με τις αλλαγές των προπονητών είχε 21 συμμετοχές. Την επόμενη, με την άφιξη του Μαρτίνς, έπαιξε σε 29 αναμετρήσεις, ενώ πρόπερσι που αντιμετώπισε το σοβαρό πρόβλημα υγείας το φθινόπωρο έπαιξε συνολικά σε 23 αγώνες.

Πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν, σε Ελλάδα με τον Ολυμπιακό και Γαλλία με Σεντ Ετιέν, ο Παπέ Σισέ είχε 34 συμμετοχές. Ακριβώς τόσα, 34 παιχνίδια, έχει δώσει ήδη φέτος με τον Ολυμπιακό μετά τον αγώνα με τον Άρη. Παρόλο που στις αρχές τις σεζόν δεν ήταν στο πλάνο των βασικών, αλλά και παρά την απουσία του για αρκετό διάστημα στο Κόπα Άφρικα με τη Σενεγάλη. Απ' όπου επέστρεψε πρωταθλητής Αφρικής και συνεχίζει με τον Ολυμπιακό να είναι στην ενδεκάδα έστω κι αν υπάρχουν πια Παπασταθόπουλος και Μανωλάς μαζί στο ρόστερ. Έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός τουλάχιστον άλλα έντεκα ματς, άρα καταλαβαίνει κανείς ότι ο Σισέ θα ξεπεράσει κατά πολύ τις έως τώρα ετήσιες συμμετοχές του.

Και μετά τον Βαλμπουενά έχει βρει πια κι άλλον ιδανικό εκτελεστή στατικών φάσεων για να του σερβίρει γκολ σαν κι αυτό που πέτυχε εναντίον του Άρη. Τον Ζοάο Καρβάλιο, τον οποίο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με πολύ θερμό τρόπο...