Ο «ανανεωμένος» Όλεγκ και η τελική ευθεία

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είχε για πρώτη φορά φέτος δέκα μέρες χωρίς ματς κι αυτό φάνηκε στις δυνάμεις του στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη, αλλά η συνέχεια θα είναι πάλι σκληρή για τον Μολδαβό. 

Ο «ανανεωμένος» Όλεγκ και η τελική ευθεία

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έφτασε τα 39 παιχνίδια φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Άρη και ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που δεν είχε αγωνιστεί στο αμέσως προηγούμενο ματς της ομάδας, αλλά και υπήρχε η δυνατότητα για κανονική εβδομαδιαία προετοιμασία χωρίς αγώνα ενδιάμεσα.

Έτσι ο Μολδαβός μπακ που δεν είχε αγωνιστεί λόγω καρτών στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου πάλι κόντρα στον Άρη, παρουσιάστηκε αρκετά «φρέσκος» και με πολλές δυνάμεις δέκα μέρες μετά την τελευταία συμμετοχή του, στις 2 Μαρτίου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Σίγουρα δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό, ειδικά επιθετικά, αλλά γενικά ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τον δυναμισμό και το πάθος τους για τη νίκη, όπως και για τις πολύ δυνατές μάχες που έδωσε από την πλευρά του με παίκτες του Άρη. Ειδικά με τον Σούντγκρεν, τον οποίο σε γενικές γραμμές εξουδετέρωσε στα ανεβάσματά του πλην της περίπτωσης του πρώτου μέρους όταν ο Σουηδός ξέφυγε μετά την μπαλιά του Εντιαγέ και έδωσε γύρισμα-μισό γκολ στον Ιτούρμπε. Αλλά εκεί «καθάρισε» ο Βατσλίκ.

Για τον Ρέαμπτσιουκ θα είναι και αυτή μία εβδομάδα που θα μπορέσει να προπονηθεί και να δουλέψει χωρίς εξτρά πίεση αγώνα στο πρόγραμμα, αλλά την ερχόμενη Κυριακή (20/3) έχει το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, στη συνέχεια τις υποχρεώσεις με την Εθνική της χώρας του και την επιστροφή στη δράση για τον Ολυμπιακό από τις αρχές Απρίλη και το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ρέαμπτσιουκ ξέρει καλά και αυτός, όπως και οι άλλοι διεθνείς του Ολυμπιακού ότι όσο πιο γρήγορα κατακτηθεί ο τίτλος οριστικά, τόσο πιο πολλές θα είναι οι... λίγες ευκαιρίες ξεκούρασης. Διότι στο πλάνο είναι και το Κύπελλο, αλλά και αμέσως μετά τη φετινή σεζόν σε συλλογικό επίπεδο, οι αγώνες των εθνικών ομάδων για το Nations League. Και αμέσως μετά η έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο...