ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Άκπομ νίκησε τον Λοντίγκιν

Ο αποδεκατισμένος ΠΑΣ Γιάννινα άντεξε μέχρι το 91' στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Άκπομ νίκησε τον Λοντίγκιν και χάρισε τη νίκη (1-0) στην ομάδα του. Δεν αποβλήθηκε ο Σοάρες με 2η κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Άκπομ νίκησε τον Λοντίγκιν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και ταξίδεψε στην Τούμπα με πάρα πολλές απουσίες και χωρίς τον προπονητή του Ηρακλή Μεταξά, κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο (με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά) να περιορίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων.

Οι ποδοσφαιριστές του Θανάση Στάικου έκλεισαν σωστά τους χώρους, δεν πανικοβλήθηκαν καθόλου, απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου που είχε αλλαγές αλλά καθόλου ένταση στο παιχνίδι της.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ δεν…υπήρχε στο γήπεδο ενώ ο Σοάρες γλίτωσε και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 43’) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν έχασε την μπάλα και κλώτσησε στο στήθος τον Ντομίνγκεθ.

Μάλιστα ο Λουτσέσκου τον έκανε αλλαγή με την έναρξη του β’ μέρους, όπως και τον αρνητικό Μουργκ. Το ξεκίνημα είχε ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το γκολ, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αρκετούς παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή και έτσι δεν άφηνε χώρους. Η κατοχή ήταν 70%-30% για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο και στο 64' είχε την καλύτερή του στιγμή με Μιτρίτσα, Ζαμπά.

Βέβαια όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ πίεζε περισσότερο αλλά ο Λοντίγκιν ήταν εκεί που έπρεπε. Στο 70' νίκησε τον Κούρτιτς και στη συνέχεια τον Ζαμπά, μετά την υπέροχη ενέργεια του Μιτρίτσα, σε μια φάση όπου είχε προηγηθεί φάουλ του Σβαμπ στον Περέα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα λίγο έλειψε στο παρά τρία να σκοράρει κιόλας με τον Ντομίνγκεθ (κεφαλιά μόλις άουτ) μετά την εκτέλεση κόρνερ του Λώλη και το...πλήρωσε στο 91' με τον Άκπομ να σκοράρει με κεφαλιά και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, με τον ΠΑΣ να έχει τεράστια ευκαιρία με τον Περέα στο 95' για το 1-1!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Σκόρερ: 91' Άκπομ

Οι συνθέσεις…

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς Ζ. – Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (15’ λ. τρ. Κρέσπο), Σίντκλεϊ – Σοάρες (46' Σβαμπ), Κούρτιτς – Μουργκ (46' Μιτρίτσα), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (73' Ζίβκοβιτς Α.) – Τσόλακ (66' Άκπομ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν – Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάφσκι – Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ (73' Λώλης) – Μορέιρα (85' Παντελάκης), Περέα