Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Τα μοιράστηκαν όλα… (highlights)

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Λεωφόρο με την «Ένωση» να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά να μην κάνει γκολ τις ευκαιρίες της

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Τα μοιράστηκαν όλα… (highlights)

Η «μάχη» για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί σίγουρα στην Ευρώπη συνεχίζεται μια και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Λεωφόρο στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να περιμένουν περισσότερα από το ματς, καθώς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Δεν ήταν αποτελεσματικοί όμως στην τελική προσπάθεια με συνέπεια να μην καταφέρουν να πάρουν τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με τον Αϊτόρ στο 4' στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς τιμωρώντας τα λάθη της ΑΕΚ.

Όμως δεν είχε τον Κουρμπέλη σε καλή βραδιά, δεν είχε ενέργεια, δεν κρατούσε τη μπάλα για να ελέγξει τον ρυθμό με συνέπεια η ΑΕΚ να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Η «Ένωση» κατάφερε να ισορροπήσει και να κυριαρχήσει στη συνέχεια, έβγαλε τελικές και στο τέλος του πρώτου μέρους έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Άμραμπατ.

Πολύ καλύτερη η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στο πρώτο μέρος με τους Τσούμπερ, Άμραμπατ, Μάνταλο να είναι δραστήριοι και να επιβάλλονται στο χώρο του κέντρου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έστησε… πολιορκία έξω από την περιοχή του Διούδη με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να ξεμυτίσει από την άμυνά του.

Οι παίκτες του δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστές τους Άμραμπατ και Αραούχο να πιέζουν αφόρητα. Δεν μπόρεσαν όμως να σκοράρουν και στο 59’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε τρεις αλλαγές!

Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Κώτσιρας στις θέσεις των Καρλίτος, Κουρμπέλη, Σάντσες με τον Παλάσιος να είναι ο σέντρ φορ πλέον.

Η εικόνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο, ώστε να δικαιούνται να ζητούν κάτι περισσότερο. Το ματς ισορρόπησε, η ΑΕΚ έκλεισε και αυτή τις γραμμές της και οι δύο ομάδες έφτασαν στο τελικό 1-1.

Μικρογραφία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 1-1


Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Σκόρερς: Αϊτόρ (4’)- Άμραμπατ (πεν. 45+2)

Κίτρινες: Κουρμπέλης (33’), Μαουρίσιο (60’) - Σιμόες (33’), Άμραμπατ (36’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης- Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Σάντσες (59’ Κώτσιρας) - Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Ρούμπεν- Γκατσίνοβιτς (λ.τ. 46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Παλάσιος -Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες)

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς- Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μισελέν- Χατζισαφί, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς )- Τσούμπερ (87’ Τάνκοβιτς), Άμραμπατ (78’ Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο