Ο Κριχόβιακ δεν ξεχνά τον Βαλμπουενά!

Τι συνδέει τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ με τον Ματιέ Βαλμπουενά και γιατί η αναμέτρησή τους πριν από δέκα χρόνια μένει ανεξίτηλη στον Πολωνό άσο που φέρνει η ΑΕΚ 

Ο Κριχόβιακ δεν ξεχνά τον Βαλμπουενά!

Στο ποδόσφαιρο τα παιχνίδια της μοίρας είναι πολλά και ποδοσφαιριστές με θητεία σε ευρωπαϊκά γήπεδα και σε μεγάλα πρωταθλήματα μπορεί να ανταμώσουν ξανά εκεί που δεν το περιμένουν. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί στα play off του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν θα συναντηθούν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να έχει αντίπαλο τον Γκρέγκορζ Κριχόβιακ, τον Πολωνό άσο που έμεινε ελεύθερος από την Κράσνονταρ και φτάνει για να ενισχύσει την ΑΕΚ για την προσπάθειά της σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου.

Ο Κριχόβιακ είχε αρχίσει την καριέρα του από πολύ νεαρή ηλικία στα γήπεδα της Γαλλίας και είχε παίξει με την Ρεμς σε μικρότερες κατηγορίες βοηθώντας την να ανεβεί στη Ligue 1. Το πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος το έδωσε στις 12 Αυγούστου 2012 με αντίπαλο την Μαρσέιγ του Ματιέ Βαλμπουενά!

Ήταν μια σπουδαία ημέρα για την Ρέμς και για τον Κριχόβιακ που ήταν βασικός, όπως φυσικά και ο άσος του Ολυμπιακού στην ενδεκάδα της Μαρσέιγ. Το ματς ήταν γεμάτο φάσεις και ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τον Βαλμπουενά (η ΦΩΤΟ από εκείνο το ματς) τελικά να πανηγυρίζει στο τέλος καθώς η ομάδα του είχε πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Μπενουά Σεϊρού προς το φινάλε της αναμέτρησης. Ήταν ένα παιχνίδι αναμφίβολο σημαδιακό και αξέχαστο για τον διεθνή Πολωνό με την εξαιρετική μετέπειτα καριέρα.

Στην τελευταία αγωνιστική της ίδιας σεζόν μάλιστα, τον Μάη του 2013, η Ρεμς είχε κάνει πολύ καλό ματς στο «Βελοντρόμ», ο Κριχόβιακ ήταν κορυφαίος στη μεσαία γραμμή και δεν είχε αφήσει τον Βαλμπουενά και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν με το ματς να λήγει 0-0. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, μπορεί να κοντραριστούν ξανά στα ελληνικά γήπεδα.