Η διαφορά του περσινού από τον φετινό Ολυμπιακό στα γκολ οφείλεται σε Ελ Αραμπί, Φορτούνη

Τα λιγότερα γκολ του Ελ Αραμπί στον φετινό Ολυμπιακό αλλά και αυτά που έλειψαν από τον Φορτούνη εξηγούν σε ατομικό επίπεδο τη μείωση της παραγωγικότητας των πρωταθλητών. 

Η διαφορά του περσινού από τον φετινό Ολυμπιακό στα γκολ οφείλεται σε Ελ Αραμπί, Φορτούνη

Στην ολοκλήρωση της φετινής κανονικής περιόδου στη Super League, ο Ολυμπιακός διαπιστώνεται ότι αμυντικά είχε πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις στο αντίστοιχο διάστημα. Πέρυσι δέχτηκε με τον Σα (και τον Τζολάκη) στην εστία 13 γκολ και φέτος με τον Βατσλίκ 14, άρα στο ματς με τον Άρη χάθηκε ένα ρεκόρ που θα μπορούσε να είχε ανασταλτικά η φετινή ομάδα.

Στην επίθεση, όμως, η διαφορά της περσινής περιόδου με την φετινή είναι σημαντική, καθώς από τα 64 τέρματα που είχαν βάλει στην περσινά regular season οι «ερυθρόλευκοι», φέτος έπεσαν στα 47. Προφανώς είναι κάτι που έχει να κάνει με τη γενικότερη πτώση του θεάματος από την ομάδα, η οποία σε αρκετές από τις νίκες της ασχολήθηκε περισσότερο με το να τις προστατέψει παρά να τις διευρύνει. Για μια σειρά από λόγους που έχουν αναλυθεί επαρκώς και ο καθένας έχει τη δική του άποψη.

Αυτό που παρατηρεί κανείς, ωστόσο, κοιτάζοντας τι έκαναν ατομικά στο σκοράρισμα οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι το εξής. Αυτή η διαφορά των -17 γκολ από πέρυσι «οφείλεται» με τη συγκεκριμένη οπτική στο γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί είχε εννιά τέρματα λιγότερα από πέρυσι (από τα 19 στο τέλος της προηγούμενης κανονικής περιόδου, φέτος την έκλεισε με 10), αλλά και ότι οι Πειραιώτες δεν πήραν τα 7 περσινά τέρματα του μεγάλου άτυχου της σεζόν, του Κώστα Φορτούνη. Περίπου, δηλαδή, βγαίνει το άθροισμα.

Διότι ο Μασούρας πέρυσι είχε βάλει 7 γκολ, όσα και φέτος. Ενώ ο Χασάν που ήταν ο δεύτερος στράικερ είχε 8 γκολ και ο Τικίνιο φέτος έχει βάλει 7. Πέρυσι ο Ολυμπιακός πήρε και κάτι παραπάνω από τους εξτρέμ του, ειδικά τον Μπρούμα με 4 γκολ (έβαλε κι άλλα στα play off), αλλά και από τον Εμβιλά που είχε 4 τέρματα και βοήθησε στο σκοράρισμα. Φέτος πίσω από Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Μασούρα είναι ο Αγκιμπού με 5 γκολ, ενώ από 4 έχουν οι Γκάρι και Σισέ. Τη διαφορά, δηλαδή, την κάνουν με... μαθηματική ακρίβεια τα λιγότερα γκολ του Ελ Αραμπί και τα καθόλου του Φορτούνη.