Το κίνητρο το είχε ο Άρης

Κακός ο Ολυμπιακός, έχασε το αήττητο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος απέναντι σε παθιασμένο αντίπαλο, τον Άρη. Πήρε ανάσα η ΑΕΚ, τρύπωσε στην εξάδα ο ΟΦΗ και μαζί με τον ΠΑΣ περιμένουν τώρα την απόφαση για την επιστροφή ή όχι των βαθμών στους Γιαννιώτες για να δουν ποιος από τους δύο θα μπει στα πλέι οφ.

Το κίνητρο το είχε ο Άρης

Στα δύσκολα παιχνίδια συνήθως κερδίζει όποιος έχει πιο μεγάλο κίνητρο. Και στο «Κλ. Βικελίδης» το ισχυρό κίνητρο το είχε ο Άρης. Αντίθετα με τον Ολυμπιακό που στρογγυλοκάθισε στους 15 βαθμούς διαφοράς του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και την πάτησε. Το γεγονός δε ότι προηγήθηκε στο σκορ τον «κοίμισε» καθώς μετά το 20’ κοιτούσε να απομακρύνει τους κινδύνους από την περιοχή του και όχι να δημιουργήσει στην επίθεση.

Στο β’ μέρος ο Άρης κυριάρχησε, έπαιξε παθιασμένα (δείγμα γραφής του προπονητή Μπούργος) με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να κρατήσουν καν την μπάλα. Λογικό και επόμενο λοιπόν να ανατραπούν και να χάσουν το αήττητο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τη διαφορά παράλληλα να μειώνεται στους 12 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, τη στιγμή μάλιστα που έδειχναν ότι βρίσκουν τη φόρμα τους μετά τις δύο πολύ καλές εμφανίσεις τους κόντρα σε ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης.

Στη μάχη της 6ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ νικητής -προσωρινά, αφού απομένει η απόφαση για την επιστροφή των 5 βαθμών ή όχι στον ΠΑΣ Γιάννινα- ήταν ο ΟΦΗ που μπήκε στην εξάδα μαζί με τους Big-5.

Στη Λαμία ο ΠΑΟΚ πέτυχε σχεδόν σε ματς-αγγαρεία τη… συνηθισμένη νίκη του στα παιχνίδια του με την τοπική ομάδα. Παράλληλα, ξεκούρασε παίκτες και διατήρησε τη διαφορά των επτά βαθμών από την 3η ΑΕΚ...

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, με κακή ψυχολογία και χωρίς τους Ρότα, Βράνιες, Λε Ταλέκ και Γκαρσία, απέναντι στον Αστέρα που καιγόταν και αυτός για την είσοδό του στην εξάδα των πλέι οφ κατάφερε να πάρει με πολύ άγχος τη νίκη και να κερδίσει χρόνο απέναντι στη δικαιολογημένη γκρίνια των οπαδών της.

Στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από τον Ατρόμητο και με ηγέτη τον Παλάσιος ξεπέρασε πιο εύκολα από το τελικό 0-2 το εμπόδιο του Ατρόμητου που θα παλέψει στα πλέι άουτ για την παραμονή του στην κατηγορία.

Έχει τη σημασία του και το γεγονός ότι από το διάστημα που οι «πράσινοι» φώναζαν και ξεσήκωναν τον κόσμο για τη διαιτησία κερδίζουν συχνά πυκνά πέναλτι…

Στον Βόλο ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο 0-0 και πλέον περιμένει την ερχόμενη Τρίτη την απόφαση για την επιστροφή ή όχι των πέντε βαθμών που του αφαιρέθηκαν για να δει αν θα μπει στα πλέι οφ αντί του ΟΦΗ. Ο οποίος ΟΦΗ έκανε το καθήκον του και λύγισε στο β’ μέρος τον μαχητικό Απόλλωνα.

Τέλος, στη Νεάπολη ο καταπληκτικός φέτος Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από τον Ιωνικό που έχασε μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει μεγαλύτερο αέρα βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.