Το πιο θετικό από το 5-1 και το +15 για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πρόσφερε απολαυστικό θέαμα στο κοινό του και αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία, αλλά το πιο ενθαρρυντικό ήταν άλλο ενόψει της συνέχειας. 

Το πιο θετικό από το 5-1 και το +15 για τον Ολυμπιακό

Είναι σημαντική η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τον αποκλεισμό από την Αταλάντα και το κλίμα που δημιουργήθηκε, ως συνέχεια μιας μέτριας (με εκλάμψεις) χρονιάς για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι αντίδραση, όπως ακριβώς την ήθελε ο κόσμος του, όχι επειδή νίκησε με άνεση δύο ομάδες καλές όπως ο ΟΦΗ και ο Αστέρας που είχαν μάλιστα και σοβαρό βαθμολογικό κίνητρο για την εξάδα. Αλλά γιατί απέδωσε αυτό το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει το κοινό του και είναι αλήθεια ότι φέτος το στερήθηκε από την ομάδα του, έστω κι αν σε επίπεδο στόχων δεν μπορεί φυσικά κανείς να μιλήσει για αποτυχημένη σεζόν. Κάθε άλλο.

Περισσότερο από τις μαγικές προσπάθειες του Ματιέ Βαλμπουενά που θα είναι κρίμα να μη συνεχίσει για ακόμη μία χρονιά ή από τα πέντε γκολ ή από την ελπιδοφόρα εμφάνιση του Μάριου Βρουσάι στη νέα θέση του, αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι η στιγμή μετά το τρίτο γκολ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είχε ανοίξει το σκορ και το δρόμο για περισσότερο ελεύθερο ποδόσφαιρο και θέαμα, ζήτησε από τους συμπαίκτες του να μη σταματήσουν. Να μην υπολογίσουν fair play ή κόπωση ή ότι τέλος πάντων δεν υπήρχε ανάγκη να ζοριστεί περισσότερο το κλαμπ για ένα ήδη κερδισμένο ματς με ευρύ σκορ. Ο Ολυμπιακός πράγματι συνέχισε να προσπαθεί, έκανε κι άλλες φάσεις, πέτυχε ακόμη δύο τέρματα, δέχτηκε κι ένα από τον Αστέρα που έχει καλούς παίκτες μπροστά σαν τον Ριέρα και όχι μόνο. Γενικά ήταν ένα ματς που δεν «έσβησε» ποτέ κι αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο για τη συνέχεια της περιόδου. Η κατανόηση, δηλαδή, από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ότι το φινάλε αυτής της περιόδου πρέπει να είναι θεαματικό και αντάξιο της ποιότητάς τους. Όχι για τις αποφάσεις ενόψει της νέας περιόδου ή για την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά γιατί είναι μια υποχρέωση της ομάδας προς τους οπαδούς της. Να παρουσιαστεί έτσι όπως την έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Τώρα ακολουθεί ο Άρης στην Θεσσαλονίκη. Δεν θα είναι εύκολο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός έχει καθήκον να παίξει καλά και να συμβάλλει ώστε να γίνει ένα ακόμη ωραίο ματς. Με στόχο τη νίκη, αλλά και το γρήγορο/αυτοματοποιημένο ποδόσφαιρο που απέδωσε στους δύο πρόσφατους αγώνες του. Το ότι ο Άρης πήρε πίσω τους βαθμούς δεν αλλάζει σε κάτι τη δυσκολία του παιχνιδιού, αφού η Ευρώπη είναι πλέον ένας στόχος άκρως εφικτός για τους φορμαρισμένους Θεσσαλονικείς. Ακόμη μία πρόκληση δηλαδή για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του που θέλουν να κρατήσουν το αήττητο. Αλλά πάνω κι από αυτό είναι να συνεχίσουν να παίζουν θελκτικά. Κι απέδειξαν ότι μπορούν να το κάνουν, με την ένταση και τη διάθεση που δεν είχαν στο μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου για διάφορους λόγους που έχουν κατά καιρούς αναλυθεί.