Ο σφυγμός του Ολυμπιακού και η πρόκληση για τον Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει άλλη εικόνα στα δύο τελευταία του παιχνίδια, έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και ο Πέδρο Μαρτίνς τώρα έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση.

Ο σφυγμός του Ολυμπιακού και η πρόκληση για τον Μαρτίνς

Στο ματς με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε μία ομάδα κυριαρχική στο γήπεδο που δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες, αλλά το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Έχοντας δει φέτος έναν Ολυμπιακό με σκαμπανεβάσματα που τη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν κινείται στη μετριότητα ήταν ένα θέμα αν αυτή η εικόνα θα είχε διάρκεια. Με τον Αστέρα Τρίπολης οι Πειραιώτες ήταν κυριαρχικοί πάλι στο πρώτο μέρος απλά δεν έβγαλαν πολλές φάσεις. Είχαν όμως στιγμές που θα μπορούσαν να σκοράρουν. Και δεν θα μπούμε στη διαδικασία των «αν», αλλά σίγουρα ένα γκολ θα άλλαζε το παιχνίδι.

Αυτό φάνηκε στο δεύτερο όταν έγινε το 1-0 και στη συνέχεια όλα ήταν πιο εύκολα για τους Πειραιώτες. Για δεύτερο σερί ματς ο Ολυμπιακός έβγαλε διάθεση στο γήπεδο, είχε καλή εικόνα και έδειξε να έχει όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Καρβάλιο γι’ ακόμα μία φορά βοήθησε στην ανάπτυξη, είχε καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις, ενώ ο Βρουσάι ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με εξαιρετική δουλειά από τη μέση και μπροστά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βγάζουν μία άλλη αύρα στα δύο τελευταία τους παιχνίδια και είδαν τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ να ανοίγει στους 15 βαθμούς. Τώρα το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι να κρατήσει τους παίκτες του στην… τσίτα μέχρι τον ημιτελικό με τους Θεσσαλονικείς.

Τώρα έχει το πιο δύσκολο έργο μπροστά του ο Πορτογάλος προπονητής που ήδη θα πρέπει να σκέφτεται αυτά τα ματς που λογικά πηγαίνουν για τον Απρίλιο. Δεν είναι εύκολη η αποστολή, αλλά στο χέρι του προπονητή είναι να κρατήσει την ομάδα του σε αυτό το επίπεδο και για τα ματς με τον ΠΑΟΚ και για το φινάλε της σεζόν, διότι η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει.

Όσον αφορά στη δήλωση του Μαρτίνς ότι θέλει τη νέα σεζόν τους Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Αβραάμ δεν είναι τυχαία. Τους θεωρεί σημαντικούς και αγωνιστικά και για τα αποδυτήρια και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και με τους τρεις. Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν ο Μαροκινός, αλλά και αυτό έχει αρχίσει να μπαίνει σε άλλη βάση.