Τον Βρουσάι δεν τον μάθαμε ξαφνικά τώρα!

Ο Μάριος Βρουσάι δεν χρειαζόταν το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για να δείξει την αξία του. Αδικήθηκε την φετινή σεζόν που δεν χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά προσοχή να μην «καεί» κιόλας!

Τον Βρουσάι δεν τον μάθαμε ξαφνικά τώρα!

Ο Μάριος Βρουσάι έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του εδώ και καιρό. Έχει αποδείξει τις περισσότερες φορές που πήρε την ευκαιρία του από τον Πέδρο Μαρτίνς, ότι έχει ένα «πακέτο» στο οποίο θα μπορούσε να χτίσει ο προπονητής του.

Πέρα από τα φυσικά του προσόντα, την ταχύτητά του, την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, τις «μπούκες» του, ακόμη και την εμπειρία του από ξένα πρωταθλήματα (σ.σ. είχε περάσει από την Ολλανδία φορώντας με επιτυχία τη φανέλα της Βίλεμ), έχει και άλλο ένα προσόν. Ίσως το μεγαλύτερο: Τον τσαμπουκά του ή αν θέλετε την γοητευτική ποδοσφαιρική άγνοια. Δεν φοβάται τίποτα, όποιος κι αν βρίσκεται απέναντί του.

Θυμηθείτε το περσινό ματς με την Μάντσεστερ Σίτι στο Καραϊσκάκη για το Champions League. Είχε μπει ξαφνικά στο 66’ και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει στο «ένας εναντίον ενός» με τον Ζοάο Κανσέλο των 60 εκατομμυριών ευρώ. Δεν χαμπάριασε και τον προσπέρασε! Την επόμενη φορά ο Κανσέλο τον έκοψε, αλλά αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι τολμάει και δεν φοβάται. Εν αντιθέσει με τον Θανάση Ανδρούτσο που ήταν ολίγον τι διστακτικός τις περισσότερες φορές.

Ο Μαρτίνς προσπαθεί να του βρει χώρο (με αρκετή καθυστέρηση θα προσθέταμε) στο ρόστερ σε έναν νέο ρόλο: Αυτόν του δεξιού μπακ. Ο Πορτογάλος θέλει τα μπακ του να είναι επιθετικά. Ο Βρουσάι εξτρέμ ήταν (και παραμένει βέβαια) και αναγκαστικά γυρίζει προς τα πίσω για να είναι πιο ενεργός στα πλάνα του ερυθρόλευκου τεχνικού τιμ. Αποτελεί το «μπακ απ» του Κένι Λαλά και απέδειξε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ότι κακώς δεν είχε πάρει νωρίτερα κι άλλες ευκαιρίες.

Προσοχή: Δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον έναν κανονικό δεξιό μπακ λόγω της εμφάνισης του με τους Αρκάδες. Υπήρχαν και ματς που ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Απλώς, έχει «κάτι» που δεν σε αφήνει σε καμία περίπτωση αδιάφορο και αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Είδαμε με τον Αστέρα έναν δεξιό μπακ που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, που δοκίμασε να απειλήσει κιόλας (έστω και με το αριστερό), που έδωσε έτοιμο γκολ στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μασούρα, που ήταν μέσα και στο πρώτο γκολ του Μασούρα, που ανεβοκατέβαινε τη δεξιά πλευρά και κυρίως που δεν «κώλωνε» να ανεβαίνει και να παίρνει προσπάθειες.

Αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τώρα είναι να «καεί» ο Βρουσάι. Να τον βγάλουμε ένα κράμα Ντάνι Άλβες και Καφού. Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι θα μπορούσε να τον διαχειριστεί καλύτερα ο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν τον μάθαμε ξαφνικά με τον Αστέρα τον Βρουσάι. Έχει δείξει ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Δεν είναι ο παίκτης στον οποίο ντε και καλά θα πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός για βασικό δεξιό μπακ, αλλά έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε μία αξιόπιστη λύση.

Εννοείται ότι τακτικά στο ανασταλτικό κομμάτι θέλει δουλίτσα. Λογικό είναι από τη στιγμή που μετατοπίζεται από το άκρο της επίθεσης στο άκρο της άμυνας.

Από την άλλη, όμως, ο Βρουσάι έδειξε πράγματα που δεν μας τα είχε δείξει ο Ανδρούτσος. Κι αυτό δεν είναι μειωτικό για τον Ανδρούτσο. Προφανώς ο Θανάσης αποδείχθηκε ότι ο ρόλος του δεξιού μπακ δεν του ταιριάζει όπως ταιριάζει ή τέλος πάντων «κουμπώνει» καλύτερα ο Βρουσάι.

Αντιθέτως, ο Ανδρούτσος είναι παίκτης που τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν περισσότερο για να δίνει βοήθειες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πιθανόν όχι για τον νέο Ολυμπιακό με τους χαφ που έχει στο ρόστερ του. Σε άλλη ομάδα, ίσως σε Ολλανδία και Βέλγιο που αναζητούν χαφ – τρεχαντήρια, ο Ανδρούτσος θα μπορούσε να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.