ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Ούτε με παίκτη παραπάνω από το 19' δεν κερδίζουν οι «κιτρινόμαυροι» (highlights)!

Ο ΠΑΟΚ από το 19ο λεπτό έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Τσιγγάρα αλλά κατάφερε να ισοφάρισει στο τελικό 1-1 με τον Κούρτιτς (36') την ΑΕΚ που προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία (28') αλλά δεν ήξερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο ντεμπούτο του υπηρεσιακού Σωκράτη Οφρυδόπουλου...

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Ούτε με παίκτη παραπάνω από το 19' δεν κερδίζουν οι «κιτρινόμαυροι» (highlights)!

Ο Αργύρης Γιαννίκης έφυγε αλλά τα προβλήματα παραμένουν στην ΑΕΚ και το ντεμπούτο του υπηρεσιακού Σωκράτη Οφρυδόπουλου δεν έφτανε για να τα καλύψει...

Αποδείχθηκε στο εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ αφού οι κιτρινόμαυροι παρότι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 20 λεπτό δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον «δικέφαλο του βορρά» για πρώτη φορά εντός έδρας από το Νοέμβρη του 2017!

Το 1-1 διατήρησε το +7 των Θεσσαλονικέων επί των «κιτρινόμαυρων» που απέχουν 4 πόντους του 4ου Παναθηναϊκού...

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο οργανωμένοι εκμεταλλευόμενοι ότι οι αντίπαλοι τους ψάχνονταν εξαιτίας και του «παγωμένου» κοινού μ' όσα είχαν προηγηθεί.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Αουγκούστο είχε δύο προσπάθειες στα πόδια του που δεν αξιοποίησε αλλά στο 19' το μαρκάρισμα του Τσιγγάρα, με τις τάπες, στο καλάμι του Αραούχο, στο χώρο του κέντρου του στοίχισε (μέσω VAR που έστειλε το διαιτητή στο μόνιτορ να ξαναδεί τη φάση) την απευθείας κόκκινη.

Η ΑΕΚ που δεν είχε ως τότε τελική, μ' αριθμητικό πλεονέκτημα, προειδοποίησε με προβολή του Λιβάι Γκαρσία (24') κι ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο με κεφαλιά από σέντρα του Μάνταλου (11η ασίστ) άνοιξε το σκορ (28')!

Ωστόσο το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα διατηρήθηκε ως το 36' που ο Κούρτιτς εκτέλεσε φάουλ πάνω στο τείχος με τους Μοχαμάντι και Μάνταλο ν' ανοίγουν, τον Τσιντώτα να αιφνιδιάζεται και να έρχεται η ισοφάριση!

Ήταν το 4ο γκολ του Σλοβένου από φάουλ με τα ασπρόμαυρα.

Το 1-1 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου αφού ο Πασχαλάκης με την απόκρουση του αγώνα στάματησε καρφωτή, εξ επαφής, κεφαλιά του Μάνταλου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε υποδειγματικά η ΑΕΚ ήθελε, αλλά δεν ήξερε πως και το σκορ δεν άλλαξε...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α. («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερς: 28’ Γκαρσία - 36’Κούρτιτς.

Διαιτητής: Φάμπρι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Σιμάνσκι, Βράνιες, Ρότα - Κρέσπο

Κόκκινες κάρτες: Τσιγγάρας (19’)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):Τσιντώτας – Ρότα (74’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι - Σιμόες, Σιμάνσκι (56’ Σάκχοφ) – Γκαρσία (56’ λ.τρ. Άμραμπατ), Μάνταλος (82’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ 4 (74’ Τάνκοβιτς) -Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης (85’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85’ Σίντκλεϊ) - Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74’ Σβαμπ) – Ζαμπά (85’ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66’ Ελ Καντουρί) – Άκπομ.