Χαριστέας: «Το κεφάλαιο του Άρη δεν έκλεισε για μένα»
Ο Άγγελος Χαριστέας σε δηλώσεις του τόνισε πως το πρόσημο είναι θετικό από το προηγούμενο πέρασμα του από τον Άρη και δεν αποκλείεται να εργαστεί ξανά για τους "κίτρινους".
Ο Άγγελος Χαριστέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Άρη και να εργαστεί ξανά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τόνισε πως το πρόσημο είναι θετικό από τη δουλειά που έκανε στο προηγούμενο πέρασμα του, ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στην οπαδική βία.
Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4:
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Για τον Άρη: «Στον Άρη θεωρώ ότι έκανα έργο, ότι έκανα πραγματική δουλειά, ο υγιής φίλαθλος αναγνωρίζει την προσπάθειά μου, πάλεψα να κάνω μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει και πιστεύω ότι πρωταγωνιστεί. Δε θέλω να κάθομαι κάπου για να φθείρομαι, θεωρώ ότι η παρουσία μου στον Άρη ήταν πολύ θετική, αποφάσισα να φύγω όταν έπρεπε να το κάνω αλλά παραμένω στρατιώτης του Άρη, είμαι ακόμη Αρειανός κι αυτό δεν αλλάζει. Για μένα το πρόσημο ήταν θετικό, η ομάδα μου έδωσε τη δυνατότητα, νομίζω ότι την εκμεταλλεύθηκα όσο μπορούσα, το κεφάλαιο που λέγεται Άρης δεν έχει κλείσει αυτό πιστεύω ότι είναι δεδομένο».
Για την οπαδική βία: «Πρόσφατα συμμετείχα σε μια ημερίδα κατά της βίας που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Παρουσίασα εκεί τις προτάσεις μου για την καταπολέμηση της βίας και για μένα είναι σημαντικό να μην μένουμε στα λόγια. Για μένα δε φτάνει μόνο ένας αυστηρός νόμος. Πρέπει να υπάρξει μια επιτροπή ελέγχου, όχι από πρώην αθλητές, που θα ελέγχει την παραβατικότητα, αν ο νόμος εφαρμόζεται, που λειτουργεί.
Και κάθε εβδομάδα να γίνεται ανοικτή συνάντηση με τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ για το αν εφαρμόζεται ο νόμος και επίσης προτείνω να γίνει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και πληροφόρησης των παιδιών στα σχολεία. Να γίνει αυτό με σωστό τρόπο για τη διαπαιδαγώγηση των νέων φιλάθλων. Σίγουρα είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, ιδίως σε αυτούς τους τρεις τομείς που εμπεριέχει η πρότασή μου, και βέβαια η βία δε θα εξαλειφθεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πιστεύω πως έτσι θα περιορίζεται μέχρι και την εξάλειψή της. Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο ήμουν κι εγώ θύμα οπαδικής βίας, έφυγα στο εξωτερικό, επέστρεψα και πάλι ήμουν θύμα, έφυγα στη Σαουδική Αραβία και έκλεισα την καριέρα μου, επέστρεψα ως παράγοντας και πάλι μου συνέβη. Αυτό δείχνει ότι πέρασαν τόσα χρόνια, σχεδόν είκοσι, και δεν άλλαξε τίποτα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξει επιτέλους αυτό».