Ολυμπιακός: Το «φτιάξιμο» του Ζοάο Καρβάλιο με ορίζοντα την επόμενη σεζόν

Ο Ζοάο Καρβάλιο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, αλλά έως το τέλος της σεζόν θα «φτιάξει» τον ερυθρόλευκο χαρακτήρα του με ορίζοντα την επόμενη σεζόν.

Ολυμπιακός: Το «φτιάξιμο» του Ζοάο Καρβάλιο με ορίζοντα την επόμενη σεζόν

Ο Ζοάο Καρβάλιο ήταν ένας από τους παίκτες που ήθελαν στον Ολυμπιακό (και ο Μαρτίνς φυσικά) εδώ και δύο χρόνια. Μπορεί να υπάρχει κοινή ιδιοκτησία Ολυμπιακού - Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά ο Πορτογάλος χαφ πότε ήταν συγκεντρωμένος αποκλειστικά στο πώς θα κατάφερνε να καθιερωθεί στα αγγλικά γήπεδα και πότε ο εκάστοτε προπονητής της Φόρεστ τον είχε ψηλά στην ιεραρχία των επιλογών του.

Ο Καρβάλιο αποκτήθηκε λοιπόν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που στη Νότιγχαμ δεν έβρισκε τον χρόνο που θα επιθυμούσε.

Όταν λοιπόν τέθηκε ξανά στα υπόψη του Μαρτίνς, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπήρχε περίπτωση να πει «όχι» για έναν ποδοσφαιριστή που έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση.

Σταδικά ο Ζοάο Καρβάλιο αρχίζει να προσαρμόζεται. Ακόμα δεν είναι στο 100% ως προς το στάδιο προσαρμογής του. Ούτε και στο 100% της κατάστασης ώστε να δείξει ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει. Μέχρι στιγμής έχουμε δει μερικά δείγματα του ταλέντου του και της ποιότητάς του.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη θα βάλει δύσκολα στον Ζοάο Καρβάλιο ως προς την καθιέρωσή του στο λιμάνι. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι o Μαρτίνς βλέπει στο πρόσωπο του συμπατριώτη του έναν ποδοσφαιριστή που έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει ένα από τα «βαριά χαρτιά» του Ολυμπιακού της επόμενης περιόδου. Και για αυτό τον ρόλο θα τον (προ)ετοιμάσει...

Μέσα από τη διαδικασία των συμμετοχών που θα πάρει στα πλέι οφ και στα ματς με Άρη και Αστέρα Τρίπολης για την κανονική διάρκεια της σεζόν, θα «φτιάξει» τον ερυθρόλευκοι χαρακτήρα, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς του νέου Ολυμπιακού.