Απόλλων-Ατρόμητος 0-2: Τρίποντο παραμονής με Κουλούρη και...VAR (Highlights)

Απίστευτο ματς στην Ριζούπολη και μεγάλη νίκη του Ατρόμητου με 2-0 (σκόρερ ο Κουλούρης) επί του Απόλλωνα που έβαλε τέσσερα γκολ αλλά δεν μέτρησε κανένα! 

Απόλλων-Ατρόμητος 0-2: Τρίποντο παραμονής με Κουλούρη και...VAR (Highlights)

Τεράστια νίκη (η πρώτη εκτός έδρας φέτος) για τον Ατρόμητο στην Ριζούπολη ενόψει των play out και του στόχου της παραμονής, καθώς πέρασε και την Λαμία στη βαθμολογία. Επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα που ήταν πάρα πολύ άτυχος καθώς οι παίκτες του έστειλαν τέσσερις (!) φορές την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη, αλλά όλες ήταν οφσάιντ. Χρυσός σκόρερ ο Κουλούρης με πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο ίδιος στο 49', ενώ στο 92' έβαλε ένα φανταστικό τέρμα για να σφραγίσει τη νίκη-«εξάποντο» της ομάδας του, αφού ο Απόλλων έμεινε πολύ πίσω.

Με επιθετικό σχήμα ξεκίνησαν αμφότεροι οι προπονητές, ο Μπάμπης Τεννές στο ντεμπούτο του για την έκτη θητεία του στον Απόλλωνα και ο Κρις Κόλμαν για τον Ατρόμητο. Επιλέγοντας τετράδα στην άμυνα και δύο επιθετικούς. Πολύ γρήγορα, όμως, οι γηπεδούχοι έπρεπε να αλλάξουν πλάνο λόγω του τραυματισμού του Μαρτίνες μόλις στο 5' και με την είσοδο του Τσιλούλη πήγαν σε 4-3-3. Και πάντα με τον Κάστρο υποχρεωτικά στόπερ λόγω απουσιών.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και χωρίς φάσεις, με ένα γκολ από τον Τσίμπσαχ στο 16' με κεφαλιά από σέντρα του Ντεντάκη σωστά να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ο Ατρόμητος είχε δύο καλές στιγμές με τον Άλιμπεκ και τον Κουλούρη στο 34' και στο 35', αλλά δεν βρήκαν στόχο. Αλλά η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 38' από τον Άλιμπεκ, καθώς το σουτ μετά από κόρνερ και απόκρουση του Ντομίνγκες βρήκε το αριστερό δοκάρι του Κότσαρη. Στο 44' ο Απόλλων βρήκε πάλι δίχτυα με τον Ντομίνγκες, αλλά από την εξέταση της φάσης στο VAR αποδείχτηκε οφσάιντ ο Φατιόν στην αρχή της. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Ντεντάκη και ενώ ακολούθησε η απόκρουση του Γιαννιώτη στο κοντινό σουτ του Παμλίδη, η κακή απομάκρυνση του Κουλούρη, το εύστοχο σουτ από τον Ντομίνγκες και οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων που μετά από λίγα λεπτά έδωσαν τη θέση τους στην απογοήτευση. Ήταν, όμως, μια σωστή απόφαση μέσω της τεχνολογίας.

Ο Ατρόμητος με την πρώτη επίθεση στην επανάληψη κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Κουλούρη από τον Ντεντάκη, μετά το γύρισμα του Ροτάριου από την έξοχη πάσα του Χαρίση. Στο 49' η εκτέλεση του Ευθύμη Κουλούρη ήταν δυνατή και ψηλά στην εστία για το 0-1. Στο 50 έχασε ευκαιρία ο Άλιμπεκ και στο 52' ο Κιβρακίδης πρόλαβε τον Βιτλή, ενώ αμέσως μετά ο Τεννές έκανε αλλαγές και πήγε πάλι σε 4-4-2. Καλή στιγμή για τον Ντάουντα στο 57', αλλά αστόχησε. Στο 59' ο Ντάουντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από αντικανονική θέση, με το VAR να ακυρώνει ακόμη ένα γκολ του Απόλλωνα. Και το τέταρτο που δεν μέτρησε στο 68' πάλι από κεφαλιά του Ντάουντα, αλλά ο Γιαννιώτας που έκανε την ωραία σέντρα βρέθηκε μετά από τετράλεπτη εξέταση στο VAR να είναι οριακά οφσάιντ! Ο Απόλλων συνέχισε να πιέζει αλλά στο 78' από βολέ του Γιαννιώτη η μπάλα έφτασε στον Ροτάριου που ήταν μόνος του αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε. Στις καθυστερήσεις που ήταν έντεκα (!) λεπτά ο Ατρόμητος βρήκε αμέσως το δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το ματς και ήταν απίστευτη ψηλοκρεμαστή εκτέλεση του Κουλούρη που πήρε από τον Σάλομον και «κρέμασε» τον Γιαννιώτη. Ενώ στο τέλος ο Κάστρο πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη για να γλιτώσει μια αγωνιστική ποινής.

Μικρογραφία

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-2

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»

Σκόρερ: 49' Κουλούρης (πεν) 0-1, 92' Κουλούρης 0-2

Διαιτητής: Γκιόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Κόκκινη: 90'+10' Κάστρο (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 39' Βιτλής, 43' Κιβρακίδης, 45' Κουλούρης, 47' Ντεντάκης, 80' Φατιόν, 87΄Κάστρο

Συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ: Κότσαρης, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Κάστρο, Βιτλής, Σλίβκα, Τσίμπσαχ (54' Ντάουντα), Φατιόν, Μαρτίνες (6' λ.τ. Τσιλούλης), Παμλίδης (54' Γιαννιώτας), Ιωαννίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Μαυρομάτης, Καστεγιάνο, Χαρίσης, Σάλομον, Μουνίθ (89' Σπιριντόνοβιτς), Ροτάριου (83' Κλωναρίδης), Άλιμπεκ (83' Έρλινγκμαρκ), Κουλούρης