Ολυμπιακός: Ο Γκάρι είναι εδώ, προέχει να είναι υγιής!

Ο Ροντρίγκες δεν χρειαζόταν να δείξει την αξία του στο ματς με τον ΟΦΗ. Το θέμα είναι να τον αφήσουν οι τραυματισμοί να την δείχνει σε διάρκεια στο χορτάρι.

Ολυμπιακός: Ο Γκάρι είναι εδώ, προέχει να είναι υγιής!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν έχει καμία σχέση με τον Χένρι Ονιεκούρου. Πρώτον, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που από πέρσι ήθελε σαν τρελός να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, αλλά η Αλ Χιλάλ ζητούσε τον «ουρανό με τ’ άστρα». Όχι σαν τον Ονιεκούρου που άφηνε να εννοηθεί ότι προτεραιότητά του ήταν η Κωνσταντινούπολη. Δεύτερον, μιλάμε για έναν εξτρέμ που η ποιότητά του δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του πολυδιαφημισμένου Ονιεκούρου.

Μπορει ο Χένρι να κόστισε μία περιουσία στον Ολυμπιακό, αλλά αποδεικνύεται ότι είτε το «ταβάνι» του είναι για συγκεκριμένες ομάδες (βλέπε Γαλατασαράι), είτε ότι συμπεριλαμβάνεται στη μακρά λίστα των κλασικών υπεραξιών που δημιουργούνται (ή δημιουργούν οι ατζέντηδες).

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει πίσω του μία καριέρα σημαντική και δεν αμφισβητείται. Το «αγκάθι» είναι οι τραυματισμοί του που δεν τον έχουν αφήσει σε ησυχία την τελευταία διετία. Εκεί που αρχίζει να παίρνει μπρος, έρχεται ένας μυικός τραυματισμός και τον στέλνει στα πιτς.

Πήγε τον περασμένο μήνα στο Κόπα Άφρικα, έκανε σπουδαία ματς με το Πράσινο Ακρωτήρι, άρχισε να αποκτά ρυθμό, ο Πέδρο Μαρτίνς τού έδωσε την ευκαιρία στα πρώτα ματς του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, αλλά ήρθε εκείνη η καταραμένη στιγμή λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου στη Νίκαια με τον Ιωνικό και τον έβγαλε νοκ άουτ από τα ματς με την Αταλάντα.

Ο Γκάρι ήταν υπεραπαραίτητος στις διπλές αναμετρήσεις με τους Ιταλούς. Δεν λέμε ότι θα περνούσε ο Ολυμπιακός τους «μπεργκαμάσκι». Απλώς αναφέρουμε ότι αν ήταν υγιής, τότε δεν θα έπαιζε βασικός ο Ονιεκούρου, αλλά ο Ροντρίγκες. Αυτό ήταν το πλάνο του Μαρτίνς.

Πάει, όμως, πέρασαν οι αγώνες με την Αταλάντα. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, όπως πολύ σωστά είπε ο Γκάρι. Αυτό που προέχει είναι να «φτιάξει» κι άλλο το κορμί του ο Ροντρίγκες, να δουλέψει ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στις συμμετοχές του.

Θα είναι ένα σημαντικό «όπλο» για τον Ολυμπιακό την επόμενη χρονιά, γιατί είναι ο εξτρέμ που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει το «κάτι παραπάνω» όταν είναι στα καλά του.

Και να είστε σίγουροι ότι ο Μαρτίνς τον θεωρούσε εξ αρχής παίκτη - κλειδί! Για αυτό επέμεναν όλοι στον Ολυμπιακό για την απόκτησή του.