Ολυμπιακός: Τρία σερί χρόνια «χαμηλών πτήσεων» για Ονιεκούρου!

Ο Χένρι Ονιεκούρου έχει παίξει φέτος περισσότερα παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού συγκριτικά με τα παιχνίδια που είχε δώσει με Γαλατασαράι και Μονακό τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οι «χαμηλές πτήσεις» όμως συνεχίζονται.

Ολυμπιακός: Τρία σερί χρόνια «χαμηλών πτήσεων» για Ονιεκούρου!

Ο Χένρι Ονιεκούρου αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ένας εξτρέμ που θα ανέβαζε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν βέβαια τότε δύο ενδοιασμοί. Ο πρώτος αφορούσε το κατά πόσο επιθυμούσε να έρθει στη χώρα μας, καθώς πολλά διαβάζαμε και ακούγαμε στην Τουρκία περί ξεκάθαρης προτεραιότητάς του να παραμείνει σε ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Και είδαμε όλοι τι απαιτήσεις είχε όταν έπιασε λιμάνι. Ήθελε οπωσδήποτε το «7» του Φορτούνη και τελικά το πήρε.

Ο δεύτερος είχε να κάνει με τα πεπραγμένα του την διετία που είχε προηγηθεί. Συνολικά είχε 35 παιχνίδια τις σεζόν 2019-20 και 2020-21 με τις φανέλες των Γαλατά και Μονακό.

Συγκεκριμένα το 2019-20 είχε 16 συμμετοχές (1 γκολ) και το 2020-21 είχε 19 (5 γκολ). Ουσιαστικά το «μπαμ» το είχε κάνει με την Γαλατά πριν από τρεις σεζόν, δηλαδή το 2018-19, παίζοντας σε 44 ματς με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας και πετυχαίνοντας 16 γκολ (είχε και 6 ασίστ). Εκείνη τη χρονιά μάλιστα είχε παίξει και Champions League με την Γαλατά απέναντι σε Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο και Σάλκε.

Μεσολάβησε λοιπόν μία διετία με χαμηλές πτήσεις και ήρθε στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποιώντας και φέτος μία χρονιά που μόνο ιδανική δεν την λες.

Με τον Ολυμπιακό έφτασε αισίως τις 27 συμμετοχές, δίχως όμως να δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Ουσιαστικά είναι μία συνέχεια των κακών σεζόν που είχε την προηγούμενη διετία, καθώς στο λιμάνι δεν κατάφερε να κάνει το «restart» που αναζητούσε στην καριέρα του.

Δεν μπορεί λοιπόν να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Ονιεκούρου οδεύει την τρίτη συνεχόμενη σεζόν με «χαμηλές πτήσεις».