Τζόρτζεβιτς: Ο αρχηγός έχει γενέθλια και το fosonline θυμάται (pics, vids)

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, έχει σήμερα γενέθλια και το fosonline.gr του ετοίμασε αφιέρωμα.

 

Τζόρτζεβιτς: Ο αρχηγός έχει γενέθλια και το fosonline θυμάται (pics, vids)

Γεννημένος στις 4 Αυγούστου του 1972 στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, είναι από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν -όχι μόνο στον Ολυμπιακό- αλλά σε ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα συγκαταλέγεται στους πρώτους ποδοσφαιριστές που έρχονται στο μυαλό αντικρίζοντας την «ερυθρόλευκη» ριγωτή φανέλα των Πειραιωτών και όχι άδικα. Τα πεπραγμένα του στα 13 χρόνια παρουσίας του στο Λιμάνι, δικαιολογούν απόλυτα την αγάπη που του έχουν οι φίλαθλοι της ομάδας.

Τα πρώτα βήματα και ο ερχομός στην Ελλάδα

Ο «Τζόλε» έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» σε τρεις συλλόγους από τη χώρα του. Μετά τη θητεία του στην Ραντνίσκι, στον Ερυθρό Αστέρα και στην Σπάρτακ Σουμπότιτσα, ο Σέρβος αριστερός μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανηλειακού. Τελικά η χώρα μας έμελλε να γίνει για τον ίδιο, το δεύτερο του «σπίτι».

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Το 1996 ο Τζόρτζεβιτς πήρε μεταγραφή στο Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να τον αγοράζουν «πακέτο» με τον «συνοδοιπόρο» του, Στέλιο Γιαννακόπουλο. Η άριστη τεχνική κατάρτιση, η δύναμη και η ταχύτητα του τον έκαναν να ξεχωρίσει από την αρχή «σαν την μύγα μες' το γάλα», παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Τα «νούμερα»

Ο απολογισμός των όσων κατάφερε στη σταδιοδρομία του με τον «δαφνοστεφανωμένο» στο στήθος, είναι απλά εντυπωσιακός: 12 Πρωταθλήματα (είναι ο παίκτης με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου), 5 Κύπελλα Ελλάδος και ένα Σούπερ Καπ. Σε 493 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε 158 γκολ και αναδείχθηκε ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος για τρία συναπτά έτη (2001,2002,2003).

Ένα «λαμπρό» τέλος

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού «κρέμασε τα παπούτσια» του στον απίθανο τελικό Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ, στις 2 Μαΐου 2009, που συνοδεύτηκε και με τον τελευταίο του τίτλο, όπως δηλαδή άρμοζε να «κλείσει» η καριέρα ένας τεράστιου ποδοσφαιριστή σαν αυτόν... με μία «κούπα».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ξέχασε τον αγαπημένο της «Τζόλε» και του ευχήθηκε χρόνια πολλά.

ΤΖΟΛΕ: Το ένθετο που είχε κυκλοφορήσει το «ΦΩΣ» για τον Τζόρτζεβιτς. Η καριέρα του, τα μεγάλα γκολ, οι ... αγαπημένοι του αντίπαλοι. Μιλήσανε γι αυτόν οι Στέλιος Γιαννακόπουλος και Ηλίας Πουρσανίδης.

Τζόρτζεβιτς: Ο άνθρωπος των τίτλων