Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Είχε... κατηφόρα στη Νίκαια

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι ουράς ο Ιωνικός, επικρατώντας 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Νίκαια σε εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Κιάκος (8', 18'), Μάντζης (32') και Ντάλσιο (88') τα γκολ των νικητών που έκαναν παράλληλα «άλμα» παραμονής, όντες στο +7 από την τελευταία θέση. Αποβολή και χαμένο πέναλτι για την «Ελαφρά Ταξιαρχία 

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Είχε... κατηφόρα στη Νίκαια

Ήταν μόνος στη Νίκαια. Ο Ιωνικός επικράτησε 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική της Super League 1, κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Οι Νικαιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι. Σκόραραν τέσσερα γκολ με τους Κιάκο (8', 18'), Μάντζη (32') και Ντάλσιο (87') ενώ είχαν και δύο δοκάρια με τους Σάντσες (17' ) και Ράϊλι (55'). Ο Απόλλων προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς αλλά ο Ιωαννίδης έχασε πέναλτι στο 59' και πέντε λεπτά μετά ο Ράϊλι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη (ύστερα από χρήση VAR).

Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει το συγκρότημα του Δημήτρη Σπανού στο +7 από την τελευταία θέση. Από την άλλη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν έδωσε συνέχεια στο διπλό επί της Λαμίας, παραμένει στην... ουρά της βαθμολογίας και τα πράγματα... ζορίζουν!

.

Κατηφόρα και Κιάκος

Από το πρώτο λεπτό της συνάντησης ο Ιωνικός έδειξε πως ήθελε να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι. Ο Κιάκος έδειξε τον δρόμο αφού σκόραρε στο 8' ύστερα από ασίστ του Βαλεριάνου.

Στο 17' ο Σάντσες σημάδεψε το δοκάρι του Κότσαρη, όμως ο Κιάκος ένα λεπτό αργότερα πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για το τρίποντο.

Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει αλλά τα κενά στα μετόπισθεν ήταν πολλά. Ένα από αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Τουράμ στο 32'. Ο επιθετικός του Ιωνικού πάτησε περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάντζη με τον τελευταίο να διαμορφώνει το σκορ του α' μέρους. Να σημειωθεί πως τα πράγματα πήγαιναν τόσο άσχημα για τον Τζιανλούκα Φέστα, που έκανε αλλαγή πριν ολοκληρωθούν 40 λεπτά αγώνα.

Χαμένο πέναλτι, αποβολή και Ντάλσιο

Στην επανάληψη, ο Φέστα προχώρησε διπλή αλλαγή προσπαθώντας έτσι να πιέσει τον Ιωνικό και να βρει ένα γρήγορο γκολ. Και αφού γλίτωσε το αυτογκόλ του Ράιλι - η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι - στο 56' ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι.

Ο καλύτερος παίκτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» νικήθηκε από τον Χουτετσιώτη, ο Τσιλούλης πήρε το «ριμπάουντ», βρήκε δίχτυα όμως το τέρμα του ακυρώθηκε καθώς είχε περάσει νωρίτερα εντός περιοχής.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Απόλλωνα, στο 64' ο Ράιλι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στην αρχή ο Σιδηρόπουλος είχε δείξει κίτρινη, όμως μετά την παρέμβαση του VAR άλλαξε χρώμα!

Ο Ιωνικός πήρε ξανά μέτρα στο γήπεδο, δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο και στο τέλος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του χάρης σε ένα υπέροχο πλασέ του Ντάλσιο στο 87ο λεπτό.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 4-0

Γήπεδο: Δημοτικό Νεάπολης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Σκόρερ: 8', 18' Κιάκος, 32' Μαντζής, 87' Ντάλσιο

Κίτρινες: Ρομαό, Μύγας - Φατιόν

Κόκκινες: Ράιλι

Οι συνθέσεις

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (81' Τσιριγλώτης), Σάντσες, Μύγας, Κιάκος (76' Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (81' Βαφέας), Βαλεριάνος, Τουράμ (76' Γκοτσούλιας), Μάντζης (84' Πλατέλλας)

ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ραϊλί, Ντομίνγκες, Βιτλής, Παπαγεωργίου, Φατιόν (46' Τσιλούλης), Σλίβκα, Μαρτίνες (46' Τσίμπαχ), Γιαννιώτας (39' Κάστρο), Παμλίδης (71' Ντάουντα), Ιωαννίδης (74' Γιακιμόφσκι)