Οι παλιοί είναι αλλιώς…

Ο Ματιέ Βαλμπουενά σε δύο ματς με τους Θεσσαλούς χάρισε έξι πόντους στους «ερυθρόλευκους» και ο Πέτρος Μάνταλος έλυσε τον γόρδιο δεσμό της ΑΕΚ. Θα ξεχαστεί γρήγορα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Δύσβατη η επαρχία για τους «πράσινους».

Οι παλιοί είναι αλλιώς…

Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι όλη τη σεζόν εκείνη που βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Σε κάθε ματς ξέρουν όλοι πως κάποιος από μηχανής θεός θα εμφανιστεί, ο οποίος με μια ατομική προσπάθεια, μια έξοχη ενέργεια θα λύσει τον γόρδιο δεσμό των «ερυθρολεύκων».

Τη μια θα είναι ο Εμβιλά, την άλλη ο Βαλμπουενά, την επόμενη ο Ελ Αραμπί, ο Μασούρας, ο Τικίνιο. Και γι’ αυτό μπορεί να είναι ικανοποιημένος ο Μαρτίνς. Αλλιώς από πλευράς θεάματος ο Ολυμπιακός κινείται σε μέτρια επίπεδα, είτε λόγω κούρασης από τα συνεχόμενα ματς είτε γιατί οι ακραίοι επιθετικοί και μπακ δεν έχουν βοηθήσει στο ελάχιστο την ομάδα, ώστε να μπορεί να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Η ουσία είναι ότι νίκησε και ξέφυγε πλέον 11 πόντους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης το ματς ήταν κακό ποιοτικά με ελάχιστες φάσεις. Κι αν για τον ΠΑΟΚ βάρυνε η κούραση από τη μάχη στη Δανία, για τον Άρη μια από τα ίδια. Δεν βάζει γκολ με τίποτα! Το γεγονός μάλιστα ότι είχε 12 τελικές, εκ των οποίων οι 9 στην εστία, αλλά καμία δεν έγινε γκολ, αποτελεί τον απόλυτο καθρέφτη της φετινής του σεζόν…

Η ΑΕΚ, αφού γλίτωσε το πρώτο τρομερό 15λεπτο του ΠΑΣ, είχε κάθε λόγο να φωνάζει για ένα πέναλτι στην ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Καραχάλιο (από τα τρία που ζήτησε στο πρώτο μέρος). Το γεγονός ότι ο Περέα έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς της «Ένωσης» λέει πολλά για την ομάδα του Γιαννίκη. Όμως η είσοδος του Μάνταλου στο β’ μέρος έλυσε τον γόρδιο δεσμό και η ΑΕΚ γλίτωσε την γκρίνια, τη στιγμή που οι οπαδοί της φώναζαν «παίξτε μπάλα»…

Όταν έχει γίνει η χαρά της περιφέρειας, δεν μπορείς να πεις πολλά. Και ο φετινός Παναθηναϊκός με ρόστερ γεμάτο παίκτες χωρίς προσωπικότητα δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά, παρά μόνο στις απώλειες των υπολοίπων προκειμένου να μπει στην εξάδα των πλέι οφ και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κάθε φορά που γκελάρει τού φταίνε η διαιτησία και ο Κλάτενμπεργκ. Προχθές στο Αγρίνιο προετοίμαζε τη φασαρία που θα προκαλούσε μετά το ματς. Ξεκίνησε να ποστάρει στα social media διαμαρτυρίες, αρχικά με το γκολ που του ακυρώθηκε και τη συνέχεια για το φάουλ που δόθηκε στον Παναιτωλικό με το οποίο σημείωσε το γκολ ο Μεντόσα.

Και πάνω που ετοίμαζε ανακοινώσεις αγανάκτησης, ο Σιδηρόπουλος τού έδωσε το πέναλτι και την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια ο Καρλίτος.

Και από εκείνη τη στιγμή μπήκαν στο συρτάρι διαμαρτυρίες και φωνές. Όσο για τον Παναιτωλικό, κάνει τρομερό πρωτάθλημα, ενώ ήταν εντυπωσιακός και στο Κύπελλο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Όταν έχεις νικήσει εκτός την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, εντός τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (στο Κύπελλο και μάλιστα στην παράταση) και τον Άρη, γεμίζεις αυτοπεποίθηση και προσμένεις ακόμη καλύτερες μέρες..

Νίκη παραμονής ήταν αυτή του Ατρομήτου κόντρα στον Αστέρα, που παρουσιάστηκε αδικαιολόγητα με πολλά νεύρα στο Περιστέρι.

Τέλος, ματσάρα έγινε στη Νεάπολη όπου Ιωνικός και ΟΦΗ έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να έχουν νικήσει αμφότεροι.

Εφτάψυχος ο Απόλλων δεν τα παρατάει και με τη νίκη του στη Λαμία έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής, αντίθετα με την ομάδα της Φθιώτιδας που έμπλεξε σε περιπέτειες.