ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «κιτρινόμαυρους» (highlights)

Με δύο γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα από τους Μάνταλο (69') και Ανσαριφάρντ (88') η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ επιστρέφοντας στις επιτυχίες και παίρνοντας... αποστάσεις (+6) από τους Ηπειρώτες στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «κιτρινόμαυρους» (highlights)

Στις επιτυχίες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο (ελέω ΠΑΟΚ...) και την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κερδίζοντας 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» με γκολ του νεοεισελθόντα Πέτρου Μάνταλου (69') βρήκαν τη λύση στην μαζική άμυνα των Ηπειρωτών και σιγούρεψαν το τρίποντο με τέρμα του Ανσαριφάρντ (88')

Έτσι αποσπάστηκαν από τον «Άγιαξ της Ηπειρού» (αλλά και του Παναθηναϊκού...) στους 6 πόντους μια καλή ...μαγιά στο κυνήγι της ευρωπαϊκής εξόδου, που είναι ο μόνος στόχος που απέμεινε στην «Ένωση»...

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους μάλιστα ν' απειλούν πρώτοι στο 5ο λεπτό αλλά ο Τσιντώτας σταμάτησε Περέα και Οικονομόπουλο στη διπλή τους ευκαιρία!

Μετά το τέταρτο η ΑΕΚ πήρε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ, ενώ οι άνθρωποι της διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σ' ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Καραχάλιο.

Στην επανάληψη η...μουσική άλλαξε με την είσοδο του Μάνταλου, από τον Γιαννίκη: που δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά από σέντρα του Ρότα άνοιξε το σκορ.

Από τον αρχηγό της ΑΕΚ και το κόρνερ του ξεκίνησε και το 2ο γκολ που πέτυχε ο Ανσαριφάρντ.

Αυτά ήταν τα πρώτα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά μετά από δύο νίκες με μηδέν παθητικό...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ –ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερς: 69' Μάνταλος, 88' Ανσαριφάρντ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Χατζισαφί - Εραμούσπε.

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Ρότα (λ.τ. 90’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Σάκχοφ – Γκαρσία (92’ Τάνκοβιτς), Άμπραμπατ, Τσούμπερ (67’ Μάνταλος) – Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (λ.τρ. 66’ Ρίζος) – Οικονομόπουλος (81’ Μπρένερ), Στάνκο, Καραχάλιος (81’ Λώλης), Λιάσος (81’ Μορέιρα) – Ντομίνγκεθ (90’ Μίνα) - Περέα