Ιωνικός-ΟΦΗ 0-0: Τα έδωσαν όλα, έμειναν στο...«Χ»!

Έψαξαν με κάθε τρόπο τη νίκη Ιωνικός και ΟΦΗ, αλλά δεν τα κατάφεραν και έμειναν στο 0-0. Πολύ καλό ματς στο β΄ μέρος, με αρκετές φάσεις. 

Ιωνικός-ΟΦΗ 0-0: Τα έδωσαν όλα, έμειναν στο...«Χ»!

Ιωνικός και ΟΦΗ προσπάθησαν για το τρίποντο, είχαν ευκαιρίες μέχρι και τις καθυστερήσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους αντίπαλους γκολκίπερ κι έτσι το 0-0 σφράγισε την αναμέτρηση της Νεάπολης. Αποτέλεσμα που κυρίως δεν βολεύει τον ΟΦΗ και στη μάχη που δίνει για να μπει στην εξάδα. Σε ένα παιχνίδι με κακό τέμπο στο πρώτο μέρος και πολύ καλύτερο, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, στην επανάληψη.

Με 3-5-2 η τακτική του Δημήτρη Σπανού που δεν είχε στη διάθεσή του τον Λένις, ενώ με αρκετές αλλαγές και 4-3-3 το σύστημα του Νίκου Νιόπλια που δεν υπολόγιζε σε αυτό το ματς τους Στάικο, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν περισσότερο επιθετικά, κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ καλά εκτελεσμένα από τον Άοσμαν, αλλά δεν βρήκαν το γκολ και ο ΟΦΗ ισορρόπησε χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Τσιλιανίδη στο 21' και τον Ντουρμισάι στο 24' (απέκρουσε ο Χουτεσιώτης που είχε κάνει λάθος στην πρώτη φάση). Ο Άοσμαν γλίτωσε κίτρινη στο 27', ο Ντουρμισάι αποχώρησε με τραυματισμό στο 31' και το παιχνίδι έγινε όλο και πιο νευρικό, δίχως ρυθμό και φάσεις πηγαίνοντας στο ημίχρονο χωρίς κάποιο γκολ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Επασί έκανε δύσκολη επέμβαση σε απόκρουση προς την εστία του από τον Μπαλογιάννη, ενώ στη συνέχεια ο Σπανός έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με τον Τουράμ να πλαισιώνει τον Μάντζη μπροστά. Στο 58' ο Ιωνικός ζήτησε πέναλτι σε επαφή του Βούρου με τον Ντάλσιο, αλλά δεν υπήρχε κάτι. Στο 65' από κοντά ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Μύγα, αλλά όχι τόσο δυνατή για να νικηθεί ο Επασί. Ενώ στο 67' ο Χουτεσιώτης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Μπαλογιάννη. Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ με αρκετές φάσεις σε λίγα λεπτά, με τον Βούρο να σταματά τον Ντάλσιο στο 68' και τον Χουτεσιώτη να αποκρούει στο 70' το σουτ του Τσιλιανίδη. Σε ματς που πλέον είχε άλλο ρυθμό. Στο 74' ο Ρομαό ανέτρεψε τον Λάμπρου, η φάση ελέγχθηκε για πέναλτι, τελικά ίσχυσε το φάουλ και από το σουτ του Γκαγιέγκος ο Χουτεσιώτης έκανε σπουδαία επέμβαση. Ο ΟΦΗ προσπάθησε περισσότερο στο τέλος για το γκολ της νίκης δίχως να κάνει τη μεγάλη φάση έως τις καθυστερήσεις. Την οποία είχε στο 92' ο Ιωνικός με τον Μάναλη, αλλά πάλι ο Επασί έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά. Και στο 93' το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Μαρινάκη από μπαλιά του Νέιρα έφυγε λίγο άουτ. Αμέσως μετά ο Επασί είχε νέα απόκρουση σε σουτ του Άοσμαν! Σε ένα θρίλερ έως το φινάλε. Λίγο πριν από τη λήξη ο Νέιρα πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες και έτσι τώρα θα χάσει έναν αντί για δύο από τους επόμενους αγώνες.

Μικρογραφία

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΦΗ 0-0

Γήπεδο: Νεάπολης

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθήνας)

Κόκκινη: 94' Νέιρα (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 36' Μάντζης, 56' Μαρινάκης, 78' Νέιρα, 86' Ντάλσιο, 88' Φελίπε

Συνθέσεις

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κιάκος (55' Τουράμ), Κάνιας 84' Πλατέλλας), Άοσμαν, Μάντζης (77' Μάναλης)

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγκος, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71' Λάμπρου), Ντουρμισάι (31' λ.τ. Μπουζούκης), Φελίπε