Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-3: Τετράδα με τη... βούλα!

Με δύο πέναλτι και ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις των Παλάσιος (13'),  Αϊτόρ (17') αλλά και αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη (87') ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και έπιασε τετράδα! Δέκα ματς χωρίς γκολ η «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-3: Τετράδα με τη... βούλα!

Τετράδα ήθελε, τετράδα πήγε! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη σε εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής και έπιασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 4η θέση της Super League 1.

Πολύ πιο εύκολο απόγευμα από ό,τι περίμεναν, είχαν οι «πράσινοι», που με τα δύο γκολ (ισάριθμα πέναλτι) στο πρώτο 20λεπτο έλυσαν τα προβλήματα που έβαλε ο Απόλλων, ο οποίος παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους, με τον εκπληκτικό Νταβίνο Βέρχουλστ να κρατά σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Δέκατο σερί παιχνίδι για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» χωρίς γκολ.

Ξεκίνημα με δύο πέναλτι

Όπως κόντρα στη Λαμία έτσι και στη Ριζούπολη, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να βρει γρήγορα το τέρμα που θα του έλυνε τα χέρια. Και παρότι ο Απόλλων πίεσε ψηλά, οι «πράσινοι» είχαν απαντήσεις.

Στο 13' ο Σάντσες σέντραρε, ο Μπαξεβανίδης θέλησε να σταματήσει τον Αϊτόρ πριν εκείνος πιάσει την κεφαλιά αλλά σήκωσε ψηλά το πόδι του και έστειλε τον Παλάσιος στην άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός νίκησε τον Βέρχουλστ και πέτυχε το 7ο του τέρμα στη Super League 1.

Με τη φόρα από το γκολ, ο Παναθηναϊκός έμεινε ψηλά και κέρδισε σε διάστημα δύο λεπτών και δεύτερο πέναλτι. Ο Ιωαννίδης κέρδισε την εσχάτη των ποινών από τον Κάστρο και ο Αϊτόρ με άψογη εκτέλεση έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς, καθώς κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό και να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο Βέρχουλστ κράτησε χαμηλά το σκορ

Ο Φέστα πέρασε τον Παμλίδη με την έναρξη του β' μέρους για να γίνει η ομάδα του πιο επιθετική, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» σημείωσαν πέντε τελικές μέχρι το 65'. Στις τέσσερις ο πολύ καλός - και σήμερα - Βέρχουλστ αρνήθηκε το γκολ και στην άλλη ο Γκατσίνοβιτς δεν βρήκε εστία με το κεφάλι (ανενόχλητος).

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Γιοβάνοβιτς θέλησε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες αλλά και να ρίξει τον ρυθμό του ματς. Ο Απόλλων δεν έγινε σε κανένα σημείο επικίνδυνος και το πολυπόθητο τρίποντο που φέρνει τον Παναθηναϊκό μόνο στην 4η θέση, ήρθε πολύ πιο εύκολα από όσο περίμεναν οι «πράσινοι».

Για αυτό φρόντισε και ο Μπαξεβανίδης που βρήκε λάθος... δίχτυα και κατάφερε να κάνει ό,τι δεν μπόρεσαν οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη, να νικήσει τον Βέρχουλστ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-3

Γήπεδο: «Γεώργιος Καμάρας»

Σκόρερ: 13' Παλάσιος πεν, 17' Αϊτόρ πεν., 87' Μπαξεβανίδης αυτ.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (ΑΘηνών)

Κίτρινες: Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκεζ - Κουρμπέλης, Σένκεφελντ

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ(Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντομίνγκεζ, Ρόγκνε, Μπαξεβανίδης, Γιακιμόφσκι (46' Βιτλής), Κάστρο (46' Παμλίδης), Σίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνες (77' Ντάουντα), Τσιλούλης (61' Φαν Λα Πάρα), Σίγκνιεβιτς (71' Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ (89' Σιδεράς), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (72' Κουρμπέλης) , Βιγιαφάνιες (72' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος(89' Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (77' Καρλίτος)