Μπότο: «Ξέρουμε τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, θα κάνουμε ανανέωση της ομάδας»

Ο Ζοσέ Μπότο μίλησε για το μεταγραφικό πλάνο του ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μπότο: «Ξέρουμε τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, θα κάνουμε ανανέωση της ομάδας»

Ο Ζοσέ Μπότο στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ και στη συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Θεσσαλονίκης επισήμανε πως γνωρίζει καλά τι χρειάζεται η ομάδα, ενώ ανέλυσε και το πλάνο του ενόψει του καλοκαιριού.

Ο ΠΑΟΚ ανανεώνει με τον Ίνγκασον

Ο Ζοσέ Μπότο μίλησε:

Για τις μεταγραφές του καλοκαιριού: «Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος. Ήρθα, έχοντας στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη ιδέα. Διάβασα πολύ αλλά ήθελα να είμαι εδώ για να δω πως συμπεριφέρεται η ομάδα καθημερινά στις προπονήσεις. Ζήτησα από τον πρόεδρο να με αφήσει να αναλύσω την ομάδα και μετά να του πω τι θα κάνουμε το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή εγώ, ο πρόεδρος και ο προπονητής, γνωρίζουμε πολύ καλά τι θέλουμε να κάνουμε το καλοκαίρι. Δεν είναι σωστό να μιλάμε ότι θέλουμε τον τάδε παίκτη εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όταν ήρθα είχα μια συγκεκριμένη γνώμη, τώρα έχω άλλη γνώμη, διότι είμαι καθημερινά στις προπονήσεις και βλέπω πώς δουλεύει η ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω στον κόσμο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν, ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε να κάνουμε. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε για το καλοκαίρι».

Για το πώς θα δουλέψει στις μεταγραφές: «Οι μεταγραφές δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ποιότητα αλλά και με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ομάδα. Ήρθα σκεπτόμενος ότι η ομάδα θέλει εξτρέμ, άρχισα να ψάχνω και μετά πήγα στις προπονήσεις και είδα τον Μιτρίτσα. Είδα ότι έχει ποιότητα, την οποία δεν είχε δείξει ακόμη. Σκέφτηκα ότι αν φέρω έναν ποδοσφαιριστή, θα χρειαστεί δύο μήνες για να προσαρμοστεί και σε αυτό το διάστημα σκέφτηκα ότι μπορεί να «σκοτώσω» τον ποδοσφαιριστή που ήδη έχουμε. Έτσι αποφασίσαμε να μην φέρουμε άλλον ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση και αποφασίσαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Μιτρίτσα, που στα τελευταία παιχνίδια και ειδικά στο τελευταίο ήταν man of the match».

Για την πολιτική που θα ακολουθήσει στον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Ο σύλλογος πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη γραμμή και το εξήγησα στην οικογένεια Σαββίδη. Ο Ράζβαν ήταν το 2019 και στη συνέχεια αποχώρησε και ήρθαν προπονητές που είχαν άλλη οπτική σχετικά με το ποδόσφαιρο. Μπορεί να θες τον Γκουαρντιόλα και μετά να πάρεις τον Σιμεόνε, είναι δύο πολύ καλοί προπονητές, αλλά είναι τελείως διαφορετικοί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια συγκεκριμένη γραμμή, να μην αλλάζουμε κατευθύνσεις, να μην πηγαίνουμε από το κρασί στο γάλα.

Για τον Λουτσέσκου: «Το πιο εύκολο πράγμα για εμένα ήταν να διαβάσω το στυλ του προπονητή. Αν ήταν άλλος προπονητής και όχι ο κ. Λουτσέσκου ίσως να μην ήμουν εδώ. Είχα αναλύσει το στυλ του μου άρεσε, η βασική ιδέα είναι η ίδια με την δική μου. Με αυτό το στυλ είναι πιο εύκολο, έχουμε τις ίδιες αρχές. Αυτός είναι ο στόχος μας, αν δεν ήταν εφικτό δεν θα ερχόμουν στον ΠΑΟΚ».

Για το πλάνο των μεταγραφών: «Θέλουμε να ανεώσουμε από πλευράς ηλικίας την ομάδα, αλλά αυτοί οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτήσουμε θέλουμε να έχουν εμπειρία από πρωταθλήματα, να μην προέρχονται απευθείας από τις ακαδημίες. Θέλουμε να έχουμε παίκτες με προοπτική γιατί θέλω να γίνουμε μια ομάδα που θα πουλάει συστηματικά ποδοσφαιριστές. Ποδοσφαιριστές σε αυτή την ηλικία μπορούν να πάνε σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Έτσι δουλεύει η αγορά και πρέπει να την ακολουθήσουμε για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Στην Μπενφίκα γίναμε μια μηχανή πώλησης παικτών. Πώς το κάναμε αυτό; Διαβάσαμε την αγορά, την αναλύσαμε και δημιουργήσαμε την υπεραξία για τον σύλλογο. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχω συναντήσει ερχόμενος στην Ελλάδα είναι η αντίληψη για το ποδόσφαιρο της χώρας, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Η Ουκρανία ή η Πορτογαλία δεν είναι πιο προηγμένες χώρες από την Ελλάδα, μπορούμε και εμείς να πετύχουμε τα ίδια με διαφορετικό τρόπο...».