Λουτσέσκου: «Απαγορεύεται να σκεφτόμαστε τώρα την πρόκριση επί της ΑΕΚ»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα την Κυριακή (13/2, 17.15).

Λουτσέσκου: «Απαγορεύεται να σκεφτόμαστε τώρα την πρόκριση επί της ΑΕΚ»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αφήσουν πίσω οι παίκτες του ΠΑΟΚ την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Κι αυτό, γιατί μπροστά τους έχουν την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στην Τούμπα την Κυριακή (13/2, 17.15).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

Για το τι μένει μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ: «Αυτό που μου μένει είναι ότι ήδη έχουμε εστιάσει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Για μένα σαν προπονητής, αλλά και για τους παίκτες, απαγορεύεται να σκεφτόμαστε τι έγινε πριν τρεις μέρες, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο στο παιχνίδι που έχουμε αύριο. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε από αυτά τα παιχνίδια με καλές ομάδες και καλούς ποδοσφαιριστές μέσα σε 3 ημέρες (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), με ομάδες που μπορεί να πιέσουν ψηλά και να σε βάλουν σε δύσκολη θέση είναι ότι κερδίσαμε και τα 2 παιχνίδια και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Αυτό που μας μένει είναι η τεράστια προσπάθεια και η καλή μας νοοτροπία. Εάν πάλι μείνουμε σε αυτά και δεν προσέξουμε το επόμενο παιχνίδι, ρισκάρουμε να χάσουμε κάτι κόντρα σε μία ομάδα που παλεύει σε όλα της τα παιχνίδια για τη θέση της στη βαθμολογία και την παραμονή στην κατηγορία».

Για το πόσο διαφορετικός περιμένει να είναι ο Ατρόμητος από τον πρώτο γύρο: «Ο προπονητής που είναι στον Ατρόμητο, βασίζεται στην ψυχολογία. Προσπαθεί να ενώσει το γκρουπ της ομάδας και περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το αν θα κάνει αλλαγές με τον Ατρόμητο: «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σωστός μπορώ. Για εμάς το σημαντικότερο παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Όταν έχεις να παίξεις στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη και στο κύπελλο είναι φυσιολογικό να χρειάζεται όλους τους παίκτες και όλο το γκρουπ. Υπάρχουν παίκτες που μας έδωσαν λύσεις όταν τις χρειαζόμασταν. Για να είναι σοβαρό γκρουπ πρέπει οι παίκτες να είναι ενεργοί και αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πολλές αλλαγές, δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε και καμία. Αυτό που ξέρω ότι όποιος παίκτης παίξει αύριο θα δώσει τα πάντα για τη νίκη. Για να μπορέσει να καταλάβει και ο κόσμος ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει στο καλύτερο επίπεδο του για 4-5 παιχνίδια συνεχόμενα. Άλλοι μπορεί να μένουν και στα 3 παιχνίδια και είναι σπάνιο ένας ποδοσφαιριστής να παίξει μεγαλύτερο αριθμό συνεχόμενων αγώνων. Μπορούμε να το παρομοιάσουμε με ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που τελειώνει από βενζίνη και πρέπει να το “φουλάρουμε”. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ενέργεια που χάνεται μπορεί να είναι και πνευματική, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό. Εκεί χρειάζονται κι άλλοι ποδοσφαιριστές, όπου θα είναι ήδη σε καλή κατάσταση και η ομάδα θα το εκμεταλλευτεί, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης. Είναι κακό μέσα σε ένα γκρουπ να βλέπουν οι παίκτες ότι κάποιος παίζει συνεχόμενα παιχνίδια και κάποιος άλλος όχι. Αποδυναμώνεται το σύνολο και αυτό δεν το θέλουμε. Είναι σημαντικό να νιώθουν όλοι χρήσιμοι στην ομάδα».

Για το σερί των 13 αγώνων, είναι ο ΠΑΟΚ που ονειρεύεται να δει στη συνέχεια: «Αυτό που εστιάζω είναι το αυριανό παιχνίδι. Θέλω σαν τρελός να κερδίσουμε αύριο».

Για τον Κούρτιτς και αν είχε παλαιότερα έναν μέσο να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την απόδοση του, έχει την αντίληψη και την ψυχραιμία όταν αφορά μία εκτέλεση πέναλτι, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι βρίσκεται σε μία ομάδα που του επιτρέπει να βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Το στυλ παιχνιδιού μας είναι τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει όμως μερικές φορές ποιος θα σκοράρει, αρκεί να πάρουμε τη νίκη. Έχει σκοράρει ο Λύρατζης, ο Σάστρε, ο Βιεϊρίνια, ο Σίντκλεϊ δεν με απασχολεί αυτό. Μπορεί να σκοράρουν οι πάντες. Κάποια στιγμή ο Κρέσπο με τον Αστέρα έκανε μία κούρσα από την άμυνα, βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Το σημαντικό είναι να δώσουν όλοι ότι μπορούν και να κερδίζει η ομάδα. Οι παίκτες μου πρέπει να ξέρουν ότι οι πρώτοι αμύνονται είναι οι επιθετικοί και οι πρώτοι που ξεκινούν την επίθεση είναι οι αμυντικοί».