Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0: Ωραία μπάλα, ποτέ στα δίχτυα!

Έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά έμειναν στο 0-0 Απόλλων και Παναιτωλικός στη Ριζούπολη. Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι, πάντα ουραγοί. 

Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0: Ωραία μπάλα, ποτέ στα δίχτυα!

Σε ένα πολύ ωραίο ματς με μεγάλες φάσεις, δοκάρια και σπουδαίες ευκαιρίες Απόλλων και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που αδικεί την προσπάθειά τους και σίγουρα δεν αφήνει ικανοποιημένους βαθμολογικά τους γηπεδούχους που πάλι δε σκόραραν (έχουν ξεπεράσει το δίμηνο, με εννιά σερί ματς) παραμένοντας σε δεινή θέση. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια και αντίπαλο τον Ανέστη, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές της επανάληψης.

Ο Απόλλων ξεπέρασε κάποιες δυσκολίες από την επιθετικότητα του Παναιτωλικού που είχε σημαντική ευκαιρία με τον Μαλή στο 12', βγήκε μπροστά να πιέσει και είχε τη μεγάλη φάση με τον Σίγκνεβιτς να πιάνει την κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Στο 19' ήταν η ευκαιρία για τον Απόλλωνα να προηγηθεί αλλά ο υψηλόσωμος φορ ήταν άτυχος μετά τη σέντρα του Ντεντάκη. Πολύ σπουδαία στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 41', αλλά ο Ντίας από κοντά έστειλε την μπάλα ολομόναχος άουτ μετά τη σέντρα ακριβείας του Αντούνες. Το ημίχρονο δεν είχε γκολ γιατί στο 44' ο Ντίας από κοντά σούταρε άσχημα και ο Βιτλής έκοψε σωτήρια. Κι έτσι πήγε χαμένη η εξαιρετική ντρίμπλα του Νταγκό στον Ντεντάκη.

Ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και είχε μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Νταγκό στο 49' και στο 51', όπως και με τον Καρέλη στο 52'. Ο Ιβοριανός νικήθηκε από Ντεντάκη και Βέρχουλστ αντιστοίχως, ενώ ο Έλληνας φορ αστόχησε από σούπερ θέση. Ενδιάμεσα ο Ανέστης πρόλαβε με έξοδο τον Παμλίδη σε μία από τις αντεπιθέσεις του Απόλλωνα. Στο 61' ο Βέρχουλστ μπλόκαρε την κεφαλιά του Καρέλη, με τον Απόλλωνα να έχει με τη σειρά του μεγάλες ευκαιρίες, στο 62' με τον Τσιλούλη και στο 63' με σουτ του Μαρτίνες απόκρουση του Ανέστη και δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχους!

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Απόλλωνα να παίζει 4-4-2 με την είσοδο του Ντάουντα και τον Αναστασίου να φρεσκάρει την επίθεσή του που είχε ώρα να απειλήσει. Στο 77' ο Τσιλούλης βγήκε στο χώρο αλλά ο Ανέστης απέκρουσε. Και στο 78' ο Ντάουντα από κοντά αστόχησε στην κεφαλιά χάνοντας μοναδική ευκαιρία στη σέντρα του Ντεντάκη. Στην αντεπίθεση ο Βέργος βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά άργησε και τον πρόλαβε ο Ντεντάκης. Στο 84΄πρώτα ο Μεντόσα και μετά ο Μαρτίνες αστόχησαν από καλές θέσεις στα μακρινά σουτ. Ενώ στο 85' ο Βέρχουλστ έκανε έξοδο σωτηρίας και απέκρουσε το πλασέ του Καρέλη. Στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς.

Μικρογραφία

Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: 35' Βιτλής, 53' Ντεντάκης, 89' Μπαξεβανίδης, 92' Λούι

Συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βέρχουλστ Ντεντάκης, Βιτλής (46' Μπαξεβανίδης), Ντομίνγκες, Ρόγκνε , Τσίμπσαχ (63' Κάστρο), Σλίβκα, Μαρτίνες, Τσιλούλης (83' Γιαννιώτας), Παμλίδης (67' Ντάουντα), Σίγκνεβιτς (83' Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Αντούνες, Φλόρες, Ντίας (73' Μπαρμπόσα), Μεντόσα (86' Λούι), Νταγκό (63' Βέργος), Καρέλης (86' Βργκοτς)