Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ο Γκρίνφελντ και τα παράξενα μετά την Λουντογκόρετς

Ο Όρελ Γκρίνφελντ που θα διευθύνει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τι έχει κάνει μετά την παρουσία του στον αποκλεισμό των Πειραιωτών από το Champions League. 

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ο Γκρίνφελντ και τα παράξενα μετά την Λουντογκόρετς

Ο Ισραηλινός Όρελ Γκρίνφελντ που επελέγη από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής (13/2-19.30) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (έχοντας παίξει και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά και από ελληνικές ομάδες. Με τελευταία του παρουσία σε ευρωπαϊκό ματς ελληνικού κλαμπ, το 2-2 του Ολυμπιακού στην Βουλγαρία με την Λουντογκόρετς και τον αποκλεισμό των πρωταθλητών από τους ομίλους του Champions League στη διαδικασία των πέναλτι. Με τον Ισραηλινό να δίνει στη διάρκεια του αγώνα πέναλτι στην Λουντογκόρετς, ένα λεπτό μετά στον Ελ Αραμπί (κατόπιν υπόδειξης του βοηθού του), αλλά και να αποβάλλει τον Μπα πριν από την παράταση.

Ο 40χρονος διαιτητής έχει φέρει από εκείνο το παιχνίδι τον περασμένο Αύγουστο έως και τώρα μόνο δύο διπλά στα παιχνίδια που σφύριξε στη συνέχεια. Αλλά και αρκετές ισοπαλίες, όμως στους δύο προηγούμενους αγώνες του από το ελληνικό ντέρμπι είχαν νικήσει οι γηπεδούχοι. Γενικά δεν είναι πάντως «εδράκιας», αλλά σίγουρα... «καρτάκιας». Με αρκετά εύκολες και τις κόκκινες.

Το περίεργο είναι ότι και το επόμενο διασυλλογικό διεθνές παιχνίδι του μετά το Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός έληξε 2-2! Το Ράντερς-Γιάμπλονετς, στο οποίο είχε δείξει δύο κόκκινες κάρτες. Ενώ το ματς που μπορούσε να πάει πάλι στα πέναλτι μετά το Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός ήταν για το Κύπελλο Ισραήλ τον περασμένο μήνα. Ιρόνι εναντίον Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έληξε πάλι 2-2 (!) και πήγε τα πέναλτι.

Τον Γκρίνφελντ τον συνάντησε πρόσφατα ο Τόμας Βατσλίκ που δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι της Βουλγαρίας. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν βασικός στο Τσεχία-Εσθονία 2-0 τον περασμένο Νοέμβρη. Με το πρώτο γκολ να το πετυχαίνει ο Μπράμπετς του Άρη.

Αναμένεται γενικά καλή και δίκαιη διαιτησία από τον Γκρίνφελντ, αλλά σίγουρα οι παίκτες των δύο ομάδων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.