Ο Ολυμπιακός, ο Καρίμ και ο Αραούχο

Τι δείχνει το παρελθόν για την απουσία του Σέρχιο Αραούχο και την παρουσία του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. 

Ο Ολυμπιακός, ο Καρίμ και ο Αραούχο

Ο Σέρχιο Αραούχο θα απουσιάσει για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (13/2-19.30) και τη θέση του σέντερ φορ στην ενδεκάδα της θα έχει ο Καρίμ Ανσραιφάρντ. Παίκτες με παρελθόν σε τέτοιες αναμετρήσεις, με τον Ιρανό να έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Θεωρητικά είναι κάτι καλό για τον Ολυμπιακό που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, ο οποίος σε δέκα ματς κόντρα στους Πειραιώτες έχει σκοράρει πέντε φορές, με πέντε νίκες, τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία. Με δύο προκρίσεις στο Κύπελλο, όπου έχει βάλει δύο τέρματα. Και με τα δύο από τα τρία του γκολ στο πρωτάθλημα να έχουν σημειωθεί φέτος, στο 2-3 του ΟΑΚΑ, εκεί που πάλευε μπροστά για να να κρατήσει την ΑΕΚ ζωντανή.

Από την άλλη ο Καρίμ έχει βάλει μόνο ένα γκολ εναντίον του Ολυμπιακού σε οκτώ αγώνες εναντίον του (με ΑΕΚ και Πανιώνιο) κι αυτό ήταν στο περσινό 1-5 των play off στο ΟΑΚΑ, σε μία από τις βαρύτερες ήττες της ΑΕΚ από τους Πειραιώτες στην ιστορία των ντέρμπι.

Ο δε Καρίμ όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό είχε τρομερά άσχημη παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ! Με τρεις ήττες, μία νίκη αποκλεισμού και μία ισοπαλία επίσης αποκλεισμού στο Κύπελλο. Πάντως ο Ανσαριφάρντ εξακολουθεί να έχει περισσότερα γκολ με τον Ολυμπιακό (22), αν και έχει παίξει λιγότερα παιχνίδια με την «ερυθρόλευκη» φανέλα σε σχέση με αυτά ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (19 γκολ με 23 ματς περισσότερα) και του Πανιωνίου (15 τέρματα).

Όλα στο γήπεδο κρίνονται και κάθε ματς είναι διαφορετικό, αλλά η παράδοση Αραούχο και Ανσαριφάρντ στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δείχνει πράγματι ότι ο Ιρανός θα έχει δύσκολο έργο να καλύψει το κενό του Αργεντινού πρώτου σκόρερ φέτος της «Ένωσης».