Η προσέγγιση του Μαρτίνς και η παγίδα με το «κακό φεγγάρι» της ΑΕΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (13/2, 19.30) δεν δίνει σημασία ούτε στην κατάσταση της «Ένωσης», ούτε στο αν είναι το τελευταίο παιχνίδι του Αργύρη Γιαννίκη στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Η προσέγγιση του Μαρτίνς και η παγίδα με το «κακό φεγγάρι» της ΑΕΚ

Είναι από τα πιο ύπουλα ματς... Είναι από τα παιχνίδια που ένας προπονητής δεν κάθεται με τίποτα σε ησυχία. Ο Πέδρο Μαρτίνς παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην ΑΕΚ ενόψει της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη (13/2, 19:30).

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού βλέπει ότι για παράδειγμα ο Αραούχο εκτός απροόπτου δεν θα είναι στη διάθεση της «Ένωσης». Επίσης, ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα «κακό φεγγάρι». Βλέπει μία ομάδα που κάνει... πίσω βήματα αντί να προχωρήσει. Μια ομάδα που αντί να βελτιώσει τις αδυναμίες της και να λύσει τα προβλήματά της, εκείνα πολλαπλασιάζονται.

Την ίδια στιγμή στον Ρέντη έχουν φτάσει τα μαντάτα ότι ο Αργύρης Γιαννίκης είναι υπ’ ατμόν.

Όλα αυτά λοιπόν δεν θέλει να τα ακούει ο Μαρτίνς. Δεν θέλει να δώσει την παραμικρή σημασία. Κι αυτό, γιατί το πιστεύει ότι τέτοια παιχνίδια είναι από τα πιο ύπουλα της χρονιάς. Είναι παιχνίδια στα οποία ένας αντίπαλος που είναι πεσμένος, ψάχνει την εξιλέωσή του μέσω ενός αγώνα με τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική ανασταλτικά. Μπροστά έχει αρχίσει και ρολάρει, έχει μπει στη διαδικασία παραγωγής «καθαρών» ευκαιριών και κυρίως προσπαθεί να χτυπήσει στα πρώτα λεπτά.

Το θέμα είναι να βρει τις λύσεις και στο ανασταλτικό κομμάτι. Έχοντας λοιπόν απέναντί του μία ομάδα που στο ενεργητικό της έχει ακριβώς τα ίδια γκολ με τον Ολυμπιακό (37 έχουν σημειώσει και οι δύο), είναι λογικό να μην δίνει ιδιαίτερη βάση στα ζόρια που περνάει τον τελευταίο καιρό η ΑΕΚ, η οποία δείχνει φαινομενικά να βρίσκεται σε μία κακή κατάσταση και μάλιστα μη αναστρέψιμη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι θα κάνουν ένα τεράστιο λάθος οι ποδοσφαιριστές του σε περίπτωση που πιστέψουν ότι θα έχουν εύκολο έργο.

Το γεγονός ότι σκοπεύει να βάλει όλα τα «βαριά χαρτιά» στην ενδεκάδα, αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την αναμέτρηση. Ενόψει Αταλάντα θα μπορούσε να δώσει ανάσες σε ορισμένες βασικές μονάδες. Όμως, ένα ματς με την ΑΕΚ (σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η «Ένωση») ποτέ δεν προσφέρεται για πειράματα.

Οι Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού, Μασούρας και Ελ Αραμπί έχουν το προβάδισμα. Θέση διεκδικεί και ο Βαλμπουενά σε περίπτωση που ο Μαρτίνς επιλέξει το 4-2-3-1.