Ολυμπιακός: Οι εξτρέμ που έγιναν μπακ από τον Μαρτίνς

Τα… κόλπα του Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό και οι εξτρέμ που μετατράπηκαν σε μπακ από τον Πορτογάλο κόουτς.

Ολυμπιακός: Οι εξτρέμ που έγιναν μπακ από τον Μαρτίνς

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδας είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε μία πειραματική ενδεκάδα με αρκετά νέα πρόσωπα και ποδοσφαιριστές που πέρασαν την πύλη του Ρέντη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο.

Ο Πορτογάλος δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και να εμπιστευτεί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει πολύ. Αυτή ήταν άλλωστε και η ευκαιρία τους και κλήθηκαν να την αρπάξουν. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό είναι και η έμπνευση του Πέδρο Μαρτίνς με δύο εξτρέμ που τους έχει μετατρέψει σε μπακ.

Ο ένα είναι ο Φώτης Κίτσος τον οποίο τώρα γνωρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Η θέση του 18χρονου ποδοσφαιριστή είναι αριστερός εξτρέμ. Εκεί έπαιζε στον Ολυμπιακό Β', αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς είχε διαφορετική άποψη για το που μπορεί να φανεί χρήσιμος ο ποδοσφαιριστής. Ο Πορτογάλος τεχνικός εντόπισε στον Κίτσο στοιχεία που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα ως μπακ.

Έτσι και σε κουβέντα που είχε με τον Αριέλ Ιμπαγάσα αποφασίστηκε ο παίκτης σιγά-σιγά να γυρίσει μπακ και να μην παίζει εξτρέμ. Τον πήρε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και δουλεύει μαζί του σε καθημερινή βάση για να τον κάνει ακόμα καλύτερο αριστερό μπακ.

Ο δεύτερος εξτρέμ που έγινε μπακ είναι ο Μάριος Βρουσάι. Δεν είναι η πρώτη φορά που έπαιξε αυτή τη θέση και δεν το κάνει τυχαία ο Πέδρο Μαρτίνς. Θεωρεί ότι πρόκειται για ένα παιδί που μπορεί να προσφέρει ως μπακ. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχε αρκετά καλή παρουσία ιδίως όταν έβγαινε στην επίθεση. Ανασταλτικά θέλει δουλειά, αλλά είναι μία επιλογή που μπορεί να βγει στον Πέδρο Μαρτίνς.