Ο Μιραλάς που θέλει και ο Μιραλάς που δεν θέλει ο Ολυμπιακός

Ο Κέβιν Μιραλάς κόπηκε και επίσημα από το ρόστερ της Έβερτον και το fosonline.gr καταγράφει το πως μπορεί να φανεί χρήσιμος στον Ολυμπιακό.

Ο Μιραλάς που θέλει και ο Μιραλάς που δεν θέλει ο Ολυμπιακός

Ένας παίκτης σαν τον Βέλγο επιθετικό ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο κοινό του Ολυμπιακού, δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ένας χαρισματικός επιθετικός που στην καλή του ημέρα μπορεί να διαλύσει την αντίπαλη άμυνα.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που το είχε κάνει κατά την πρώτη του θητεία στο λιμάνι του Πειραιά. Μια ματιά στα γκολ του Βέλγου, αρκεί για να πείσει τους πάντες για το παραπάνω. Και εδώ που τα λέμε, αυτό είναι το στοιχείο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός -ειδικά- στις φετινές του μεταγραφές. Η ποιότητα. Και ο Μιραλάς τη διαθέτει.

Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παρασύρει και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Είναι αυτός που ξεχωρίζει για τον τρόπο που χειρίζεται την μπάλα, για τα όσα κάνει στο γήπεδο.

Όμως είναι και ο Μιραλάς που είδαμε στο δεύτερο κομμάτι της περσινής σεζόν. Που χάθηκε κι αυτός στη μετριότητα που παρουσίαζε όλη η ομάδα του Ολυμπιακού. Που παρασύρθηκε από την ανικανότητα μιας ολόκληρης ομάδας να αντιδράσει όταν το επέβαλλαν οι καταστάσεις. Που φάνηκε ανίκανος να πετύχει ένα κρίσιμο γκολ. Που δεν μπόρεσε να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του και να τους παρασύρει σε ένα παιχνίδι με καλύτερο ρυθμό.

Αυτόν τον Μιραλάς δεν τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Έχει ανάγκη τον Μιραλάς που γνωρίσαμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» από το 2010 έως το 2012, όταν και πήγε στην Έβερτον. Για αυτό και πιθανή απόκτησή του δεν θα πρέπει να επιφέρει εφησυχασμό σε κανέναν στην ομάδα.

Αν θέλουμε να θαυμάσουμε ξανά τον άνθρωπο που έβαζε γκολ με κάθε τρόπο στα ντέρμπι, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κινηθεί ανάλογα ώστε να πλαισιώσει την ομάδα με ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να τον υποστηρίξουν. Ίσως να τους έχει ήδη. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ξέρουν καλύτερα πως μπορεί να αναγεννηθεί ο Βέλγος.

Διαφορετικά, θα έχει συμβεί το ίδιο λάθος με πέρυσι...