Κάνει πίσω ο Βασιλειάδης - Για σέντρα στις 25 Αυγούστου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σκέφτεται να αλλάξει στάση σχετικά με την αναδιάρθρωση της λίγκας και να δώσει το «οκ» για σέντρα στις 25 Αυγούστου, όμως έχει θέσει όρους στις ομάδες της λίγκας.

Κάνει πίσω ο Βασιλειάδης - Για σέντρα στις 25 Αυγούστου

Και εκεί που όλα έδειχναν αδιέξοδο και η έναρξη του πρωταθλήματος της χώρας μας για μια ακόμα φορά πήγαινε σε αναβολή, φαίνεται ότι τα δεδομένα αλλάζουν. Ο Γιώργος Βασιλειάδης σκέφτεται να δεχτεί την πρόταση της λίγκας για 14 ομάδες, υπό τον όρο όμως να περιοριστεί αρκετά το φαινόμενο των δανεικών ποδοσφαιριστών.

Ο υφυπουργός θεωρεί ότι αυτό πλήττει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και στις προθέσεις του είναι να αναγκάσει τις ομάδες της Super League να σταματήσουν τους δανεισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος τόσο του κου. Βασιλειάδη όσο και των ομάδων είναι να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα για αυτό και υπάρχουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Βασιλειάδης έχει θέσει και κάποιους όρους ακόμα, όμως έλεγχο στις ΠΑΕ κάθε τρίμηνο, ποινές για αρνητικά φαινόμενα όπως επεισόδια, χειραγώγηση αγώνων κ.α., την έγκυρη καταβολή οφειλών στο Δημόσιο, αλλά και στο προσωπικό των ΠΑΕ (προπονητές, παίκτες, φροντιστές κ.α.).

Πρόθεση του κου Βασιλειάδη είναι να θεσπιστούν και κάποια μπόνους για περιπτώσεις όπως η ανάδειξη Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η αύξηση των θεατών στις κερκίδες και για την εξάλειψη της βίας από τα γήπεδα.

Πλέον αναμένεται το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 9 Αυγούστου. Εκεί θα φανούν και οι προθέσεις των ομάδων και θα μάθουμε αν τελικά το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου.