Κι όμως, αυτός ο Ολυμπιακός... αρέσει

Το σχόλιο του Χρήστου Μεγγλίδη για την εικόνα του Ολυμπιακού στην πρόβα Ευρώπης με την Λεγανές

Κι όμως, αυτός ο Ολυμπιακός... αρέσει

Δεν χρειαζόταν το φιλικό με την Λεγανές για να συμπεράνουμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει ποιοτική ενίσχυση σε διάφορες θέσεις και σε όλες τις γραμμές του. Από την ώρα που και στον Ολυμπιακό το ίδιο θεωρούν, συνεχίζοντας τις μεταγραφικές επαφές, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης αναφοράς.

Το 0-0 στο Καραϊσκάκη απέναντι σε μια καλή - αλλά φυσικά όχι σούπερ - ισπανική ομάδα, μπορεί να προκαλεί προβληματισμό. Και δικαίως σε ό,τι αφορά το θέμα του γκολ που έλειψε. Όπως επίσης για το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε την επιθετικότητα και την ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, όπως θέλει πάντα ο κόσμος του Ολυμπιακού να συμβαίνει ειδικά στην ερυθρόλευκη έδρα.

Κριτικάροντας προσεκτικά, πάντως, αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να είναι κανείς αρνητικός για την παρουσία του Ολυμπιακού. Όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς πράγματι είναι πολύ ικανοποιητικό για τον καθένα να βλέπει την ομάδα του να δέχεται την πρώτη φάση στο 60'. Κι άλλη μία μέχρι το τέλος. Ανασταλτικά η λειτουργία ήταν κάτι παραπάνω από θετική, έχοντας προφανώς παίξει ρόλο και η διπλή βαριά ήττα στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Η συγκέντρωση ήταν μεγάλη σχεδόν σε κάθε φάση, τα λάθη περιορίστηκαν σημαντικά, οι καλύψεις και οι βοήθειες ήταν αξιοσημείωτες.

Αλλά και επιθετικά ο Ολυμπιακός έδειξε καλά πράγματα, έστω κι αν δεν σκόραρε. Τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε αρκετές συνεργασίες, οι Φορτούνης, Λάζαρος, Ποντένσε και Γκερέρο φανέρωσαν πολύ θετικά στοιχεία και ελπιδοφόρα για τη συνέχεια. Το γκολ μπορεί να μην ήρθε, αλλά όσο περνάει ο καιρός και η ομάδα βρίσκει μεγαλύτερη συνοχή, έχει αξιόπιστες εναλλακτικές και ενισχυθεί περισσότερο θα έρθουν τα γκολ.

Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει μόνο την Λουκέρνη και την επισφράγιση με πρόκριση του τίτλου που δικαίως του έχει απονεμηθεί ως το φαβορί αυτού του ζευγαριού. Το σημαντικό και το ουσιαστικό τώρα είναι να προχωρήσει. Αν η αμυντική εικόνα του έχει την ίδια σοβαρότητα, τότε και η παραμικρή πιθανότητα να την «πατήσει» θα εξαλειφθεί. Όσο για το γκολ (ή τα γκολ) επίσης θα έρθουν διότι όποιος έχει δει την άμυνα της Λουκέρνης και την συγκρίνει με αυτή της Λεγανές, απλά...δεν συγκρίνεται.

Η συμπαγής εικόνα της ομάδας και οι επιθετικές εμπνεύσεις των παικτών της θα φέρουν την πρόκριση που είναι το ζητούμενο. Κι από κει και πέρα η βελτίωση αναμένεται διαρκής, με την απόκτηση ομοιογένειας και την προσθήκη κάποιων ξένων ποδοσφαιριστών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.