Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο και τα πέναλτι

Ο Τικίνιο έβαλε γκολ με πέναλτι για τον Ολυμπιακό και σίγουρα θυμήθηκε κάποιες εκτελέσεις του με την Πόρτο. Όπως σε ένα θρίλερ με την Μπράγκα ή σε έναν χαμένο τελικό με την Σπόρτινγκ

Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο και τα πέναλτι

Απόντος του Ελ Αραμπί που δεν είχε μπει ακόμη στον αγωνιστικό χώρο και του Βαλμπουενά που είχε αντικατασταθεί, το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στη Νέαπολη ανέλαβε να εκτελέσει ο Τικίνιο. Κι ήταν μια ωραία εκτέλεση από τον Βραζιλιάνο που ξεγέλασε τον Χουτεσιώτη και «καθάρισε» το ματς με τον Ιωνικό. Κι ήταν κάπως... δίκαιο να το κάνει εκείνος, γιατί δεν μέτρησε το πολύ ωραίο γκολ του στην αρχή του αγώνα, με την κεφαλιά-σπεσιαλιτέ, λόγω του οφσάιντ του Μαντί στην αρχή της φάσης.

Ο Τικίνιο εκτελούσε πέναλτι και στην Πόρτο. Είχε βάλει μερικά από τα πολλά γκολ του με τους «Δράκους» από την άσπρη βούλα, με το τελευταίο που είχε επιχειρήσει να ήταν χαμένο, σε ένα πραγματικά αξέχαστο ματς για τον Βραζιλιάνο. Η Πόρτο υποδέχτηκε την Μπράγκα για το πρωτάθλημα τον Γενάρη του 2020, είχε μείνει πίσω στο σκορ από νωρίς και στο ξεκίνημα της επανάληψης κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Τέγιες, αλλά ο νυν άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικήθηκε από τον Ματέους. Αμέσως μετά η Πόρτο πήρε ξανά πέναλτι! Το εκτέλεσε ο Τικίνιο και πάλι απέκρουσε ο Ματέους! Για να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα με προβολή ο... Τικίνιο παίρνοντας ρεβάνς! Και τελικά στη συνέχεια η Μπράγκα έβαλε κι άλλο γκολ και νίκησε 2-1 σε ένα απίθανο ματς!

Ο στράικερ του Ολυμπιακού είχε εκτελέσει εύστοχα το πρώτο πέναλτι στην εξτρά διαδικασία στον τελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου του 2019 με την Πόρτο να χάνει τελικά από την Σπόρτινγκ, καθώς δύο συμπαίκτες του Βραζιλιάνου είχαν αστοχήσει στη συνέχεια. Σε εκείνο το ματς ο Τικίνιο είχε ανοίξει νωρίς το σκορ, ο αγώνας τελείωσε 2-2 και ο Κονσεϊσάο του είχε εμπιστευτεί το πρώτο πέναλτι.

Ο Βραζιλιάνος φορ του Ολυμπιακού έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και έχει πάρει φόρα. Με τον Ελ Αραμπί να έχει «κολλήσει» εδώ και καιρό στα 9, αφού εξακολουθεί μέσα στο 2022 να μην έχει σκοράρει, παρά μόνο το γκολ στο πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο. Ο Μαροκινός που πάντως πανηγύρισε έξαλλα κάνοντας προθέρμανση στη Νεάπολη το γκολ του συμπαίκτη του και ανταγωνιστή του για τη θέση...