Γι' αυτό έχει τον Βατσλίκ ο Ολυμπιακός

Ο Τόμας Βατσλίκ βάζει και αυτός το λιθαράκι του για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα και κρατάει όρθια την ομάδα του όταν εκείνη τον έχει ανάγκη.

Γι' αυτό έχει τον Βατσλίκ ο Ολυμπιακός

Πρώτο διπλό για τον Ολυμπιακό το 2022 και σε ένα δύσκολο γήπεδο απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι ο Ιωνικός. Η ομάδα του Πειραιά πέρασε με 3-0 από το γήπεδο της Νεάπολης έχοντας διακριθέντα γι' ακόμα ένα ματς τον Τόμας Βατσλίκ. Για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που συνηθίζει να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δεν… χτυπάει ωραία να είναι κορυφαίος ο τερματοφύλακας της.

Είναι, όμως και αυτός μέρος του παιχνιδιού και ένα μεγάλο κλαμπ οφείλει να έχει έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Σωστά υποστηρίζουν οι προπονητές πως οι μεγάλες ομάδες αρχίζουν από τον πορτιέρε και αυτό δεν το λένε μόνο για τις αποκρούσεις του, αλλά και για την εμπιστοσύνη που εμπνέει στην άμυνα και για το πόσο βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Στην περίπτωση μας, όμως, ο Τόμας Βατσλίκ εξελίσσεται σε καθοριστική μορφή για τον Ολυμπιακό και για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Και φυσικά δικαιώνει την επιλογή που έκανε η ομάδα του Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντικαταστήσει έναν πετυχημένο τερματοφύλακα όπως ο Ζοσέ Σα, που διαπρέπει στην Αγγλία και επέλεξε να πάρει έναν από τους πρωταγωνιστές του Euro. Ο Βατσλίκ έχει μία σειρά αγώνων που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα.

Στην Τούμπα κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στο διάστημα που πίεσε ο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια οι συμπαίκτες του… έσβησαν το ματς. Με τον Παναιτωλικό πάλι είχε 1-2 καλές αποκρούσεις στην προσπάθεια που έκαναν οι Αγρινιώτες να φέρουν τούμπα το ματς στο Καραϊσκάκη. Και φυσικά στη Νίκαια σταμάτησε τους παίκτες του Σπανού στα πρώτα 45 λεπτά.

Σε αυτά τα ματς κράτησε όρθια την ομάδα του, την προστάτεψε, όπως είπε και ο Μαρτίνς και έχει βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε γι' αυτό ο Ολυμπιακός πήρε γκολκίπερ από το πάνω ράφι, διότι ο "άσος" είναι θέση που θέλει παίκτη με προσωπικότητα. Και ο Βατσλίκ προβλημάτισε, πέρασε μία δύσκολη περίοδο, αλλά μετά από εκείνο το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έγινε άλλος άνθρωπος.