Αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται άλλα θα έχει πρόβλημα με Ιωνικό

Για τον Ολυμπιακό το πιο σημαντικό ματς είναι το επόμενο. Με τον Ιωνικό. Ούτε Αταλάντα ούτε Κύπελλα και ΑΕΚ που μεσολαβούν. Γιατί θα είναι κρίμα...

Αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται άλλα θα έχει πρόβλημα με Ιωνικό

Στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός πρέπει να θυμηθεί για τα καλά τον εαυτό του στα εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι να μπει το 2022, όταν είχε όλο νίκες στο πρωτάθλημα από την αρχή της σεζόν. Και όχι τις ισοπαλίες του περασμένου μήνα σε Ριζούπολη, Λεωφόρο, Τούμπα, αλλά και την ήττα του Κυπέλλου στο Αγρίνιο λόγω της οποίας έχει βάλει στο ήδη βαρύ πρόγραμμά του ακόμη ένα απαιτητικό ματς, τη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (9/2).

Τώρα δεν υπάρχουν ούτε... Κύπελλα, ούτε ΑΕΚ στο Φάληρο, ούτε Αταλάντα για την Ευρώπη. Μόνο Ιωνικός (πρέπει να) υπάρχει για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του και πάνω απ' όλα νίκη. Σε ένα γήπεδο δύσκολο για να παιχτεί καλή μπάλα και απέναντι σε μία ομάδα που είναι σκληροτράχηλη και με παίκτες έμπειρους από μεγάλα κλαμπ (Τσιγκρίνσκι, Κάνιας). Όπως φυσικά και με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τον ίδιο Ολυμπιακό και έχουν τη δική του νοοτροπία. Και ο πολύπειρος Ρομαό, ο Ματσούκας, μα πάνω απ' όλους ο Χουτεσιώτης που με βάση (και) τη στατιστική είναι ο κορυφαίος και πιο φορμαρισμένος τερματοφύλακας στη φετινή Super League!

Σε μία έδρα που ο ΠΑΟΚ έχασε και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ νίκησαν στο γκολ, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να σκεφτεί οτιδήποτε ακολουθεί. Και το ξέρει. (Άλλωστε και στον πρώτο γύρο, 1-0 είχε νικήσει στο Φάληρο με το γκολ του Μασούρα) Διότι έχοντας περάσει αλώβητος πριν από λίγες μέρες από την Τούμπα και έχοντας διατηρήσει τη διαφορά των εννιά βαθμών, θα είναι τουλάχιστον κρίμα να δώσει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ (αν νικήσει τον Παναθηναϊκό) να μειώσει από εκεί που δεν το περιμένει. Θα είναι επίσης κρίμα αν ο ΠΑΟΚ δε νικήσει τον Παναθηναϊκό (κάτι κάθε άλλο παρά απίθανο), να μην αυξηθεί κι άλλο η ήδη μεγάλη απόσταση.