Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: «Έξυπνη» νίκη και...τετράδα (Highlights)

Σπουδαίο «διπλό» του ΠΑΣ στο Αγρίνιο (1-0 με Σνάιντερ στο 63') και πέρασε έστω και προσωρινά τέταρτος! Δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση ο Παναιτωλικός. 

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: «Έξυπνη» νίκη και...τετράδα (Highlights)

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο με 1-0 επί του Παναιτωλικού που δεν έπιασε την απόδοση των τελευταίων αγώνων του και μπλοκαρίστηκε στην έξοχη ανασταλτική λειτουργία των Ηπειρωτών. Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, μία ήταν αρκετά για τους φιλοξενούμενους ώστε να φτάσουν στο τρίποντο με σκόρερ τον Σνάιντερ. Και έστω προσωρινά να ανεβούν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με το γνωστό 4-4-2 κρατώντας αρκετά την μπάλα για να ελέγξει, με τον Παναιτωλικό (με 4-2-3-1) να έχει όμως τις καλύτερες στιγμές στο ξεκίνημα και ειδικά ένα σουτ του Καρέλη στο 13' που έδιωξε δύσκολα ο Λοντίγκιν. Το ματς κυλούσε ισορροπημένα χωρίς τη μεγάλη φάση και με οργανωμένες τις δύο ομάδες ανασταλτικά. Οι φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστες και οι κίνδυνοι για Λοντίγκιν και Μελίσσα απομακρύνονταν με πολύ ψύχραιμες και αποτελεσματικές τις γραμμές άμυνας. Πολύ καλή στιγμή είχε λίγο πριν από το πρώτο μέρος ο Καρέλης που σούταρε επικίνδυνα από την περιοχή, αλλά δε βρήκε εστία. Στις καθυστερήσεις το φάουλ του Σάλιακα από καλή θέση έφυγε έξω.

Δίχως αλλαγές οι δύο ομάδες στην επανάληψη, με αρκετά μαρκαρίσματα και διακοπές και με τον Παναιτωλικό πιο πιεστικό, αλλά και πάλι με δυσκολίες για φάσεις με τον Αναστασίου να βάζει τον Μόρσεϊ αντί του Μεντόσα που δεν απέδιδε. Στο 63' ο ΠΑΣ βρήκε το γκολ καθώς ο Καραχάλιος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και δυνατό φαλτσαριστό σουτ, ο Μελίσσας έδιωξε ενστικτωδώς και από κοντά ο Σνάιντερ με προβολή άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του ματς. Τρεις αλλαγές έκανε ο προπονητής του Παναιτωλικού με τον Ντίας (που επέστρεψε έπειτα από τέσσερις μήνες) να κοντράρεται στο 73'. Σε ένα πολύ επιθετικό σχήμα με τον Νταγκό στην κορυφή. Αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον στόπερ Βργκοτς στη θέση του σέντερ φορ για να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΣ. Τελική, πάντως στο 89' είχε ο Κάργας με μακρινό άστοχο σουτ. Στο 92' ο Χουχούμης σούταρε επικίνδυνα με κέρδος ένα κόρνερ από τον Σάλιακα που δεν αξιοποιήθηκε.

Μικρογραφία

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Σκόρερ: 63' Σνάιντερ 0-1

Διαιτητής: Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 45' Μαλής, 49, Καραχάλιος, 68' Λούι, 87' Πίρσμαν

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χοχούμης, Αντούνες, Φλόρες (71' Μάρτενσον), Μεντόσα (56' Μόρσεϊ), Μπαρμπόσα (71' Νταγκό), Ντουάρτε (83' Βργκοτς), Καρέλης (71' Ντίας)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (79' Οικονομόπουλος), Λιάσος, Μίνα (58' Λώλης), Περέα (94' Παντελάκης)

* Εκδηλώσεις στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη έγιναν από την ΠΑΕ Παναιτωλικός στο ξεκίνημα, με πανό και στα αποδυτήρια αλλά και από τον κόσμο στις κερκίδες. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι όλοι παίκτες του Παναιτωλικού αγωνίστηκαν με το όνομα του Άλκη στο πίσω μέρος της φανέλας τους αντί για το δικό τους.