ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 3-2: Ανατροπή και θρίαμβος!

Ο ΟΦΗ κέρδισε με 3-2 τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη  με γκολ του Τσιλιανίδη στις καθυστερήσεις μετά από συγκλονιστική «μάχη», αν και έχανε με 2-1. Με δέκα παίκτες οι «πράσινοι» λόγω αποβολής του Βιγιαφάνιες στο 75'

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 3-2: Ανατροπή και θρίαμβος!

Πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο ΟΦΗ με 3-2 επί του Παναθηναϊκού μέσα στην Κρήτη, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς πιέζοντας ψηλά, κάτι όμως που και ο ΟΦΗ έκανε από το 25’ και μετά με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να «ψάχνουν» το γκολ.

Το βρήκαν και μάλιστα… χάρισαν ένα χορταστικό διάστημα που τα είχε όλα: Γκολ, φάσεις, διαμαρτυρίες, ένταση και… VAR.

Στο 18’ ο Μεγιάδο προσπαθώντας να αποκρούσει έβαλε αυτογκόλ, ενώ στο 25’ ο Σελίμοβιτς ισοφάρισε μετά από εκτέλεση φάουλ.

Ο Ντουρμισάι ήταν μπροστά στον Μπρινιόλι, αλλά δεν επηρέαζε τη φάση και ο διαιτητής Καραντώνης βλέποντας και ο ίδιος τη φάση στο VAR καταμέτρησε το γκολ.

Στο 43΄ο Χουάνκαρ έκλεψε τη μπάλα από τον Σελίμοβιτς μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Παλάσιος έκανε το 1-2.

Στο 45΄ο Βιτάλ ανατράπηκε πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε φάουλ λίγα εκατοστά απέξω.

Ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Βέλεθ στο 70’ και πέντε λεπτά αργότερα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βιγιαφάνιες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Τσιλιανίδη.

Κι όμως οι κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση με τον Λουίς Φελίπε να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 85’ και στις καθυστερήσεις ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά έκανε το 3-2.


Μικρογραφία

ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2


Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Σκόρερς: Σελίμοβιτς (24’), Λουίς Φελίπε (85’), Τσιλιανίδης (95’) - Μεγιάδο (αυτ. 18’), Παλάσιος (43’)

Κίτρινες: Μεγιάδο (45’+1), Βούρος (53’), Τοράλ (55’), Λάμπρου (68’) - Σένκεφελντ (68’), Βιγιαφάνιες (51’, 75’),Βέλεθ (90’)

Κόκκινη: Βιγιαφάνιες (75’)

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν – Μαρινάκης (69΄Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο (59’ Τσιλιανίδης), Γκαγέγος, Τοράλ – Λάμπρου (69’ Ντε Γκουζμάν), Ντουρμισάι (59’ Φελίπε), Νέιρα (85’ Φαν Ντούιντεν)


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι-Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες- Ρούμπεν, Μαουρίσιο (λ.τ. 60’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες- Βιτάλ (88’ Λούντκβιστ), Παλάσιος (69’ Αϊτόρ), Καρλίτος (69’ Ιωαννίδης).