Δίκαιο ή άδικο αυτό που συμβαίνει με τον Ρόνι Λόπες σε σχέση με τον Ονιεκούρου;

Με τον αποκλεισμό του Ρόνι Λόπες από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, επιβεβαιώνεται εμμέσως ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Και κάπου εκεί ξεκινά η κουβέντα για το αν είναι δίκαιο ή άδικο για τον Πορτογαλοβραζιλιάνο επιθετικό, σε σχέση με την ψήφο εμπιστοσύνης του τεχνικού του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Χένρι Ονιεκούρου. 

Δίκαιο ή άδικο αυτό που συμβαίνει με τον Ρόνι Λόπες σε σχέση με τον Ονιεκούρου;

Σίγουρα ξάφνιασε αρκετούς η πληροφορία που προέκυψε το πρωί της Δευτέρας (31/1) ότι υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο ο Ρόνι Λόπες να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Αν στις 15 Ιανουαρίου έλεγε κάποιος ότι ο Ρόνι κινδύνευε να αποχωρήσει μεσούσης της σεζόν από το λιμάνι, τότε θα τον περνούσαν για τρελό.

Να όμως που τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν από μέρα σε μέρα, από λεπτό σε λεπτό! Ο Ρόνι Λόπες είδε για δεύτερη φορά τον Πέδρο Μαρτίνς να τον αφήνει εκτός αποστολής. Η πρώτη ήταν στην Τούμπα. Η δεύτερη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο (2/2, 17.15). Συν τοις άλλοις, στα ματς του Ιανουαρίου ο χρόνος συμμετοχής του συνεχώς μειωνόταν.

Ξαφνικά λοιπόν προέκυψε η Κόνιασπορ. Την Τρίτη (1/2) εμφανίστηκε και η Αντάλιασπορ. Και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Ρόνι Λόπες δηλαδή, δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται με την ιδέα να συνεχίσει στην Τουρκία.

Υπάρχει βέβαια και ακόμη ένας κίνδυνος για τον Ρόνι. Να δει τον Μαρτίνς να τον βγάζει και εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Αυτό θα ήταν ο ορισμός «σου δείχνω την πόρτα της εξόδου».

Γίνεται λοιπόν ντόρος για το αν είναι δίκαιο ή άδικο αυτό που συμβαίνει με τον Πορτογαλοβραζιλιάνο επιθετικό, σε σχέση με τον Ονιεκούρου. Οι απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα δίνονται πάντοτε στο χορτάρι.

Είναι γεγονός ότι ανάμεσα σε Λόπες και Ονιεκούρου, αν κάποιος έχει αφήσει κάποια «σημάδια» είναι ο Ρόνι και όχι ο Νιγηριανός. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει δικαιολογήσει τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του το περασμένο καλοκαίρι.

Αν ρωτήσεις εκατό φίλους του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο ποσοστό ναι μεν θα εκφράσει αρκετές αμφιβολίες προς το πρόσωπο του Ρόνι, αλλά την ίδια στιγμή θα εκφράσει και την αμφισβήτησή του προς το πρόσωπο του Ονιεκούρου. Ωστόσο, στο πλάνο του Μαρτίνς φαίνεται πλέον να είναι πιο συμβατός ο Νιγηριανός.

Τις αποφάσεις λοιπόν, τις παίρνουν άνθρωποι που πληρώνονται αδρά. Και εννοείται ότι στο τέλος κρίνονται. Ο Μαρτίνς λοιπόν θα κριθεί για την επιλογή του.

Προφανώς και δεν θα έρθει καμιά καταστροφή αν φύγει τελικά ο Ρόνι (σ.σ. μπορεί να μείνει και να ξαναδιεκδικήσει τη θέση του). Ούτως ή άλλως δεν έκανε τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Δεν θυμόμαστε ούτε ένα παιχνίδι, για το οποίο μπορούμε να πούμε ότι πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Είχε κάποια καλά διαστήματα, αλλά όχι και την απαιτούμενη διάρκεια.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Ονιεκούρου, ο οποίος στα περισσότερα παιχνίδια είναι παρών... απών! Ή εμφανιζόταν στα πρώτα 10-15 λεπτά και μετά τον ψάχναμε στον αγωνιστικό χώρο. Τουλάχιστον ο Ρόνι «κάτι» πήγε να δείξει. Με τον Νιγηριανό ακόμα προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε αν μπορεί (και έχει τη διάθεση) να προσφέρει στον σύλλογο.

Όπως και να ‘χει, όποιος από τους δύο βρισκόταν σε δύσκολη θέση (τώρα είναι ο Ρόνι), δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αδικείται από τον προπονητή του ή από τον σύλλογο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η τροπή που πήρε η παρουσία του Λόπες στο λιμάνι, ήρθε σαν κεραμίδα στο κεφάλι του ποδοσφαιριστή. Αλλιώς τα είχε υπολογίσει τα πράγματα κι αλλιώς του προέκυψαν. Όμως, έχει βάλει κι εκείνος το χεράκι του. Δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον καλοκαιρινό «θόρυθο» της μεταγραφής του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να χάσει τα περιττά κιλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει το βαρόμετρο του φετινού Ολυμπιακού.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως, ότι πρέπει να βγει... λάδι ο Ονιεκούρου ή ότι έχει πείσει τον κόσμο πως μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον σύλλογο. Ο Μαρτίνς φαίνεται σε αυτή την φάση να τον εμπιστεύεται λίγο περισσότερο από τον Ρόνι. Το αν είναι δίκαιο ή άδικο είναι λίγο... άστοχο να το συζητήσουμε τώρα.

Ακόμα και οι δύο να έφευγαν τώρα (που λέει ο λόγος), κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Ολυμπιακό ότι προχώρησε σε μία ακατανόητη ποδοσφαιρικά απόφαση.

Γιατί φαίνεται ότι κερδίζει τη «μάχη» της παραμονής ο Νιγηριανός; Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι επειδή αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή και υπάρχει η διάθεση να δοθεί μία νέα ευκαιρία σε έναν ποδοσφαιριστή που κόστισε μία ολόκληρη περιουσία. Αντιθέτως, ο Λόπες αποκτήθηκε με δανεισμό και ούτως ή άλλως θα επέστρεφε το καλοκαίρι στην Σεβίλλη. Οπότε, ας γίνει μία ώρα αρχύτερα η αποχώρησή του. Ως σκεπτικό δεν είναι λανθασμένο.

Εντούτοις, αν o Ονιεκούρου δεν αρπάξει την ευκαιρία έως το τέλος της σεζόν, τότε το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η ίδια κουβέντα για τον Αφρικανό με αυτή που γίνεται τώρα για τον Λόπες.

Είναι απλά τα πράγματα στον Ολυμπιακό...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον Πειραιά έφυγε ολόκληρος Γιάγια Τουρέ με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε τρεις μήνες.