Ολυμπιακός: Ο Πιερ Κούντε, η Τουρκία και στη μέση ο Μαμαντού Κανέ

Μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν οι πληροφορίες των τελευταίων 24ώρων για σοβαρές πιθανότητες να αποχωρήσει μεσούσης της σεζόν ο Πιερ Κούντε (πιθανότατα για Τουρκία). Κάτι σήμαινε τελικά η ξαφνική διακοπή του δανεισμού του Μαμαντού Κανέ.

Ολυμπιακός: Ο Πιερ Κούντε, η Τουρκία και στη μέση ο Μαμαντού Κανέ

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, εντελώς αιφνιδιαστικά ο Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι διακόπτεται ο δανεισμός του Μαμαντού Κανέ στην Νέφτσι Μπακού και ενσωματώνεται άμεσα στον Ρέντη.

Αρχικά υπήρχε η αίσθηση ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να έχει έξτρα επιλογές στο ρόστερ του για το πολύ δύσκολο και απαιτητικό δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο 25χρονος χαφ που έκανε ένα σχετικά καλό τουρνουά στο Κόπα Άφρικα και είχε μία αξιοσημείωτη παρουσία στην Νέφτσι Μπακού, έπιασε ήδη δουλειά στον Ρέντη.

Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, δεν προέκυπτε πληροφορία ή δεν υπήρχε η αίσθηση ότι θα αποχωρούσε κάποιος ποδοσφαιριστής. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στον Σεμέδο, τον Μάρκοβιτς και τον Λοβέρα που δεν υπολογίζονταν από τον προπονητή.

Αναφερόμαστε σε παίκτες όπως ο Πιερ Κούντε ή ο Ρόνι Λόπες, για τον οποίο «έσκασε» την Δευτέρα (31/1) η πρόταση δανεισμού από την Κόνιασπορ.

Τελικά, μία ατάκα του Μαρτίνς έβαλε... φωτιά. Είπε ουσιαστικά ότι δεν του είναι εύκολο να έχει πολυάριθμο ρόστερ.

Τώρα εξηγείται λοιπόν για ποιο λόγο προέκυψε ξαφνικά το ενδιαφέρον της Τζένοα για τον Κούντε και το γεγονός ότι χθες (31/1) υπήρξε έντονη φημολογία ότι δύο τούρκικες ομάδες ασχολούνται με τον Καμερουνέζο χαφ.

Εύλογα μπορεί να οδηγηθεί ο οποιοσδήποτε στο συμπέρασμα ότι η απόφαση του Ολυμπιακού να φέρει άμεσα τον Κανέ, είχε να κάνει με το σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης του Κούντε.

Ίσως ο Καμερουνέζος να βλέπει ότι δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε στον Ολυμπιακό και να αναζητάει μία άλλη ομάδα για να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Εν ολίγοις, καθόλου τυχαία δεν ήταν - όπως αποδεικνύεται - η ξαφνική «επιστράτευση» του Κανέ.