Κλάτενμπεργκ: «Λέω στους προέδρους να μην τηλεφωνούν στους διαιτητές»

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ μίλησε σε αθλητική εκπομπή για τη φάση με το χέρι του Ζαμπά, αλλά και για το αν είναι υπό πίεση οι διαιτητές

Κλάτενμπεργκ: «Λέω στους προέδρους να μην τηλεφωνούν στους διαιτητές»

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στην εκπομπή της NOVA, «Monday FC» του Ντέμη Νικολαϊδη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φάση του Βούρου (ΠΑΟΚ - ΟΦΗ) αλλά και σε εκείνη του Ζαμπά (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός). Μάλιστα, όπως τόνισε έχουν δοθεί πολλά πέναλτι - χέρια που δεν είναι.

«Το τρίτο βίντεο είναι λάθος (σ.σ εννοεί λάθος απόφαση για το ΠΑΟΚ - ΟΦΗ). Είπα στους διαιτητές ότι έκαναν λάθος. Αυτό ήταν λάθος. Ήταν ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή και του το μεταφέραμε αυτό. Για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ήταν σωστή απόφαση (εννοεί τη φάση με το χέρι του Ζαμπά) να μην δοθεί πέναλτι.

«Το χέρι είναι από τις πιο υποκειμενικές αποφάσεις. Δεν χαροποιεί κανέναν η απόφαση. Ένα από τα κριτήρια είναι εάν μεγαλώνει το σώμα. Επίσης άλλαξε ο κανονισμός στο χέρι. Εάν το χέρι είναι πάνω από το κεφάλι είναι πέναλτι. Συνεπώς κοιτάς για διαφορετικά κριτήρια. Υπάρχει αυτό το υποκειμενικό στοιχείο.

Εάν κόψω τη μπάλα και κάνω κίνηση με το χέρι είναι παράβαση. Ο VAR έχει όλες τις κινήσεις και μπορεί να πάρει αποφάσεις. Είχαμε περιπτώσεις που δεν θεωρώ ότι ήταν χέρι - παράβαση το τελευταίο διάστημα», είπε ο κ. Κλάτενμπεργκ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής σε ερώτηση για το αν δέχονται πίεση οι διαιτητές απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι οι διαιτητές είναι πλέον υπό πίεση. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από πέρυσι. Οι κακοί διαιτητές δεν θα διαιτητεύουν στη Super League. Έχουμε έναν πίνακα αξιολόγησης που έδειξε πως οι διαιτητές που δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε αντικαταστάθηκαν. Δεν θα ανεχθώ λάθη.

Προς τους διαιτητές: εάν αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο θα παίρνουν παιχνίδια. Εάν όχι θα φέρνουμε ξένους. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές και τους στηρίζουμε. Λέω στους προέδρους να μην τηλεφωνούν στους διαιτητές. Δεν είναι αποδεκτό να το κάνουν. Λέω στους διαιτητές να μην σηκώνουν τα τηλέφωνά τους και να συγκεντρώνονται στο να διαιτητεύουν τους αγώνες με δίκαιο τρόπο».