Επίσημο! Παίκτης του Ολυμπιακού ο Νταμπό

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Αμπντουλαγιέ Νταμπό στον Ολυμπιακό με την πειραϊκή ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του.

Επίσημο! Παίκτης του Ολυμπιακού ο Νταμπό

Το Σάββατο το πρωί ήρθε στην Ελλάδα ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τον 20χρονο ποδοσφαιριστή εντόπισε το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας του Πειραιά και τον είχε υπό παρακολούθηση εδώ κι αρκετό καιρό.

Ο Νταμπό έχει γεννηθεί στη Ναντ και έχει καταγωγή από τη Γουινέα. Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, ενώ έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης με το καλό του πόδι να είναι το αριστερό.

Ο νεαρός άσος που έχει κάνει 25 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Ο Νταμπό έχει κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα στην ακαδημία της Ναντ, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Κ23 της Γιουβέντους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το 2026 είναι ο Αμπντουλαγέ Νταμπό.

Ο Γάλλος μέσος είναι γεννημένος στις 4 Μαρτίου 2001 στη Ναντ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ναντ, παίζοντας σε Κ17, Κ19 και Β’ ομάδα του συλλόγου ενώ πριν ακόμα κλείσει τα 17 του έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το πρώτο μισό του 2021 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Κ23 της Γιουβέντους για να επιστρέψει στη συνέχεια στη Ναντ.

Έχει υπάρξει διεθνής με τις Κ16, Κ17 και Κ18 εθνικές ομάδες της Γαλλίας ενώ έχει καταγωγή από τη Γουινέα.